VojvodinaCafe - Iriški venac prohodan i za kamione
 • Iriški venac prohodan i za kamione

  Danas od 8.00 sati ukinuta je zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom na državnom putu I B reda broj 21 preko Iriškog Venca, saopštili su "Putevi Srbije". Prestanak zabrane odnosi se na put preko Iriškog Venca, deonicu Petrovaradin – Irig – raskrsnica za Vrdnik, kao i u drugom smeru (drugoj traci) preko Fruške Gore. Sinoć oko 21.30 sati normalizovan je saobraćaj za putnička vozila na delu državnog preko Iriškog Venca, deonica Petrovaradin – Irig – raskrsnica za Vrdnik.  Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine, postojeću signalizaciju i ne kreću na put bez odgovarajućih pneumatika i zimske opreme.

  Negde na polovini puta od iriga do Venca grupa teških kamiona, zbog nanosa snega i klizavog puta, sunoć se zaustavila i u potpunosti blokirala saobraćaj, što je stvorilo kilometarsku kolonu.

  Bez zimske opreme ne kretati na put

  Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

  Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

  Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - autoputevi, gde se preporučuje oprezna vožnja i državni putevi I prioriteta, gde se, takođe, preporučuje oprezna vožnja.

  Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, ali se preporučuje oprezna vožnja.

  U 124 udesa jedna osoba poginula, 45 povređeno

  Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 124 saobraćajnih udesa u kojima je jedna osoba izgubila života, a 45 je povređeno.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali