VojvodinaCafe - Tradicionalna 28. "Slaninijada" u Kačarevu
 • Tradicionalna 28. "Slaninijada" u Kačarevu

  Tradicionalna Slaninijada u Kačarevu kod Pančeva biće održana od 12. do 15. februara. Pripreme pred početak manifestacije, koja se u ovom mestu održava 28. put, privode se kraju. Domaćini su za posetioce pripremili kvalitetne domaće mesne proizvode jer, kao i svake godine, očekuju veliki broj posetilaca. Kačarevci užurbano posao privode kraju, u posao su uključene su čitave porodice jer će i ovoga puta na Slaninijadi predstaviti proizvode po kojima su poznati.  "Pripreme teku po planu. Upravo spremamo sirovu kobasicu, koja će da ide pod dva dima tako da će za Slaninijadu da bude taman kako treba. Spremili smo suvu kobasicu, slaninu i pršutu", kaže učesnik Slaninijade Nikola Dotlić.

  Oko 300 proizvođača iz Srbije i inostranstva učestvovaće na Slaninijadi. Organizatori očekuju i veliku posetu, jer će biti ponuđeni vrhunski proizvodi, kako najavljuju, po korektnim cenama.

  "Svake godine dođe veliki broj ljudi od 70.000 do 90.000 posetilaca. Mi smo spremni da ih dočekamo. Kačarevo je otvorenog srca i spremno za sve one koji budu želeli da provedu četiri dana koliko traje manifestacija u Kačarevu", kaže osnivač i predsednik turističkog kluba Slaninijada Nenad Šaletić.

  Na manifestaciji će se osim takmičenja za najbolju slaninu takmičiti i u topljenju slanine, spremanju svinjskog paprikaša i slaninarskog pasulja.

  Svi ljubitelji slanine, kako je Kačarevci zovu banatskog antibiotika, pozvani su da posete "najmasnije selo na svetu".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali