VojvodinaCafe - Da li će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu?
 • Da li će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu?

  Gradski većnici u Zrenjaninu su jednoglasnom odlukom ovlastili Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ da zaključi ugovor sa italijanskom kompanijom „Zilio“ o prečišćavanju pijaće vode. Za petak je zakazana i Skupština grada i ukoliko odbornici većinom glasova takođe aminuju ovaj posao, očekuje se da već naredne nedelje bude potpisan ugovor sa inostranim partnerom, koji je jedini dostavio ponudu na javnom tenderu, prenosi Dnevnik.  - Jučerašnju sednicu Gradskog veća možemo nazvati istorijskom, jer posle nje kreće rešavanje možda i najvećeg problema u Zrenjaninu, a to je zdrava pijaća voda iz gradskog vodovoda. Ukoliko i Skupština da saglasnost za potpisivanje ugovora, očekujem da će posao sa kompanijom „Zilio“ biti ozvaničen iduće sedmice. Kako je precizirano tenderom, od tog trenutka investitoru ostaje period od osam meseci da reši problem sa vodom – rekao je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

  Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić podsetio je da će grad za uslugu prečišćavanja Italijanima plaćati 28 evro centi po kubiku vode, što je bila i maksimalna cena koju je lokalna samouprava bila spremna da plati. On je naglasio da je Komisija za javne nabavke, posle razmatranja prispele ponude i proveravanja dokumentacije, prihvatila ponudu kompanije „Zilio“, dodajući da je predviđeno da se godišnje preradi 6,5 miliona kubnih metara vode.

  Isprva će zdravom pijaćom vodom biti snabdevani samo žitelji grada, a kasnije će i okolna sela, kao što su Klek, Aradac, Ečka, Stajićevo, Lazarevo i Elemir, biti povezana na gradsku vodovodnu mrežu. Na pitanje „Dnevnika“ da li u ovom trenutku neko sa strane može uložiti žalbu na javni tender i tako prolongirati ili sprečiti potpisivanje ugovora sa odabranim investitorom, Tajdić je odgovorio odrečno.

  - Kada se završi otvaranje ponuda, samo oni koji su učestvovali na tenderu imaju pravo na žalbu. S obzirom na to da je bio samo jedan ponuđač, ne verujem da će se on žaliti i sam sebi pokvariti posao za koji se spremao – precizirao je Tajdić.

  Po njegovim rečima, ugovor sa kompanijom „Zilio“ biće potpisan na neodređeno vreme, s tim što, ukoliko italijanski partner u bilo kom trenutku ne ispuni preuzete obaveze, s njim može biti raskinut ugovor. U tom slučaju, grad neće trpeti nikakvu materijalnu štetu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali