VojvodinaCafe - Clean Bandit i Roni Size dolaze na EXIT 2015
    • Clean Bandit i Roni Size dolaze na EXIT 2015

      Autori zvanično najvećeg evropskog hita prošle godine, britanski sastav Clean Bandit, na zahtev mnogobrojne publike nastupiće 9. jula na glavnoj bini Exit-a! Pesma „Rather Be“, sa kojom su u nedelju osvojili Grammy nagradu za najbolji dens hit, proglašena je najviše strimovanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov „Happy“! Iste večeri 15. rođendan festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi obeležiće jedan od njegovih muzičkih „osnivača“, Roni Size.



      Ikona drum’n’bass muzike nastupiće uživo uz kultnu supergrupu Reprazent i tako otvoriti listu izvođača za ovogodišnji X-Bass program, koji Exit realizuje u saradnji sa globalnim muzičkim brendom UKF. Nova velika dubstep zvezda Zomboy 12. jula nastaviće tamo gde je prošle godine Skrillex postavio lestvicu visoko, a program glavne bine iza ponoći pojačaće i jedna od vodećih dama bass muzike Hannah Wants.

      Clean Bandit debituju 2012. godine sa singlom „A+E“ na simboličnom 100. mestu britanske liste singlova, da bi već iduće godine sa hitom „Mozzart’s House“ stigli među 20 najboljih! Pesma „Rather Be“, sa kojom je ovaj kvartet iz Kembridža osvojio ceo svet, i zvanično je jedan od deset najvećih svetskih i najveći evropski hit prošle godine, čiji spot beleži preko 220 miliona pregleda na sajtu YouTube! Na servisu Shazam je među pet najtraženijih pesama svih vremena, a uz dodatne brojke sa servisa Spotify, Deezer, Napster i Google Play, ova pesma je proglašena najviše strimovanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov „Happy“! Za multi-platinasti uspeh, zaslužan je i zavodljivi vokal Jess Glynne, koja peva i na aktuelnom hit singlu „Real Love“, čiji spot su uradili fanovi, poslavši bendu snimke na kojima se ljube. Visoko kotirani na listama bili su i ostali singlovi sa albuma „New Eyes“, pa su tako „Dust Clears“, „Extraordinary“ ili „Come Over“ izazivale horske reakcije na festivalima kao što su Glastonbury ili Reading. Posle osvojene Grammy nagrade za najbolji dens hit gde su iza sebe ostavili Disclosure i Mary J. Blige, Clean Bandit sa nestrpljenjem iščekuju dodelu BRIT nagrada gde su nominovani za najbolji britanski bend, rame uz rame sa Coldplay, što najbolje svedoči o popularnosti sastava sa vrha aktuelne liste želja publike Exit festivala.

      Sve se poklopilo za veliku proslavu 15. festivalskog izdanja, kada je u pitanju jedan od zaštitnih simbola i prvih ambasadora Exit-a u svetu – veliki Roni Size! Prva noć ovogodišnjeg festivala, na mestu gde je sve počelo, sa ponovo okupljenim bendom Reprazent, uoči njihovog novog albuma i prvog posle 15 godina, znakovi su više nego dovoljni za istorijski trenutak na tvrđavi. Predvođeni Ronijem, muzički doajeni Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Vilcox i Danny Cox, ponovo ukrštaju kreativnost u jednom od najuticajnijih elektronskih sastava svih vremena, za nastup na tvrđavi koji najbolje najavljuje naslov albuma „Do It For The Masses“!

      Ovogodišnji X-Bass nastavlja niz najtraženijih imena, a posle Skrillexa, ove godine opravdano prisutan na Exit-u je mladi producent i DJ Zomboy! Milioni fanova na društvenim mrežama uz aktuelni album „The Outbreak“, cementirali su zvezdani status 25-godišnjeg partimejkera iz Engleske, odakle je letos napravio prekookeansku invaziju, svirajući od Argentine do Holivuda. Pre nego što tvrđavu zaspe najsvežijim bass setom, praćen spektakularnim vizuelnim efektima, Zomboy sprema novi pohod na panameričke festivale, kao zagrevanje za premijerni nastup na Exit-u.

      Uz rezidenturu na BBC Radio 1, redovne nastupe u superklubu Amnesia na Ibici u okviru „Together“ noći koje vode Chase & Status, te planetarni plesni hit „Rhymes“, Hannah Wants danas je najtraženija dama bass muzike. „What Hannah Wants“, kako je naslov aktuelne turneje, saznaćemo 12. jula na X-Bass preuzimanju glavne bine Exit festivala.

      Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture može se nabaviti za samo 6990 dinara putem sajta www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznica sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)