VojvodinaCafe - Akcija “Budi donor! Postani heroj!” u Vojvodini
 • Akcija “Budi donor! Postani heroj!” u Vojvodini

  Povelja podrške programu promocije transplantacije i donacije organa, u okviru projekta “Budi donor! Postani heroj!”, potpisaće u Novom Sadu oko 15 nevladinih organizacija i udruženja građana, saopštilo je Udruženje transplantiranih Vojvodine “Pan transplant”. Podršku akciji, koja će biti održana u Kulturnom centru Novog Sada u četvrtak 12. februara, pružiće i istaknuti muzičari i sportisti.  Projekat je pokrenut kao podrška programu transplantacije i donacije organa, kako bi se ukazalo na značaj podizanja svesti građana o transplantaciji i donaciji organa, navode u Udruženju transplantiranih Vojvodine.

  Statistički podaci pokazuju da je nažalost sve veći broj mladih, pogotovo dece, koji čekaju na novi organ, a samo deset odsto ljudi koji se nalaze na listama za čekanje dožive da dobiju tu šansu.

  Ovo je jedina oblast medicine koja zahteva aktivno učešće građana, navodi se u saopštenju i dodaje da se samo sveobuhvatnom kampanjom, uz podršku vladinih, nevladinih institucija, istaknutih pojedinaca, muzičara, sportista, književnika i drugih može doprineti razvoju tog programa.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali