VojvodinaCafe - Otvara se 56. Sterijino pozorje
  • Otvara se 56. Sterijino pozorje

   Prigodnom besedom doajena srpskog glumišta Stevana Baje Gardinovačkog i predstavom "Rođeni u YU" iz selekcije nacionalne drame i pozorišta, večeras u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu svečano će biti otvoreno 56. Sterijino pozorje. Pre svečanog otvaranja festivala u donjem foajeu scene "Pera Dobrinović" SNP-a biće otvorena međunarodna izložba "Pozorište u fotografskoj umetnosti".

   Na Sceni "Jovan Đorđević" u 20 sati ovogodišnji pozorišni festival svečano će otvoriti besedom glumac Gardinovački.

   Potom će biti izvedena predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Rođeni u Yu" u režiji Dina Mustafića po tekstu dramaturškog tima: Milena Bogavac, Maja Pelević, Filip Vujošević, Božo Koprivica i Miloš Krečković.

   Ove godine na najuglednijem srpskom pozorišnom festivalu u konkurenciji za nagrade u selekciji nacionalne drame i pozorišta, a u izboru umetničke direktorke i selektorke Pozorja Ksenije Radulović našlo se sedam predstava iz Srbije i jedna iz Švajcarske, pozorišta iz Ženeve.

   Osim takmičarskog, Pozorje će obeležiti i niz pratećih programa, između ostalog, u Selekciji "Krugovi" moći će da se vide predstave Pozorišta iz Vroclava (Poljska) i Ljubljane (Slovenija).

   Na 56.Sterijinom pozorju tokom devet festivalskih dana biće odigrano 14 predstava, a nastupiće više od 150 glumaca i drugih učesnika.


   Program :56. Sterijino pozorje
   Komentara Pošaljite komentar

   Kliknite ovde da biste se ulogovali