VojvodinaCafe - Počela rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci
 • Počela rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci

  Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počeli su danas u Golubincima, a rok za završetak posla je 11. septembar ove godine. Reč je o rekonstrukciji desnog koloseka na toj pruzi gde će brzina vozova biti nakon završetka radova podignuta sa 30 na 120 kilometara na sat, rečeno je na otvaranju radova.  Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić rekao je nakon otvaranja da je to druga deonica koja se finansira sredstvima ruskog kredita, podsetivši da se već obavljanju radovi na pruzi od Beograda do Pančeva.

  On je istakao da će Železnice Srbije u narednom periodu modernizovati svoje pruge i vozna sredstva kako bi uhvatili korak sa železničkim upravama u ovom delu Evrope.

  Pruga Golubinci - Ruma se nalazi između Beograda i Šida, a radovi su počeli na putnom prelazu na tzv. bloku 2 u Golubincima, oko 300 metara od železničke stanice Golubinci u pravcu Rume.

  Radove izvodi "RŽD Internešnal", koja je zadužene za realizaciju ruskog kredita u našoj zemlji, prema projektnoj dokumentaciji koju je uradio Saobraćajni institut CIP.

  Radovi se finansiraju ruskim državnim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

  Na toj deonici radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture po desnom koloseku između stanica Golubinci i Ruma, uključujući i stanicu Putinci.

  Ukupno će biti rekonstruisano oko 18 kilometara (km) koloseka na otvorenoj pruzi i četiri koloseka u stanici Putinci, gde će biti ugrađene i četiri nove skretnice.

  Rekonstruisano će biti i šest putnih prelaza preko oba koloseka, a revitalizovaće se i kontaktna mreža, signalno-sigurnosna i telegrafsko-telefonska oprema.

  Saobraćaj se na deonici između Golubinaca i Rume trenutno odvija brzinom od 30 km na sat. Nakon ovih radova vozovi će saobraćati brzinama od 120 km na sat, to jest istom brzinom kojom se saobraćaj odvija po levom koloseku. Time će, osim skraćenja vremena vožnje vozova, biti povećana propusna moć pruge.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali