VojvodinaCafe - Voša u subotu gostuje na Karaburmi u nastavku sezone
    • Voša u subotu gostuje na Karaburmi u nastavku sezone

      Početak prolećnog dela prvenstva u Jelen superligi sasvim se približio, pa se, hteli to oni ili ne, fudbaleri Vojvodine mislima lagano okreću subotnjem duelu 16. kola na Karaburmi, s OFK Beogradom. Odigrali su crveno-beli ukupno 10 kontrolnih utakmica tokom zimskih priprema i na šefu stručnog štaba Zoranu Mariću i njegovim saradnicima je da reše određene nedoumice koje sigurno imaju u pogledu sastava s kojim će otpočeti nastavak trke za bodove, prenosi RTV.



      Utakmica s Proleterom pokazala je da su realizacija i dodatna doza agresivnosti segmenti u igri Novosađana na kojima moraju da postignu napredak. Jesu navalni igrači Vojvodine stvorili nekoliko lepih situacija pred golom rivala, ali ni jedna lopta nije završila u golu tima sa Slane bare (0.0).

      Na odličnim terenima na kojima su trenirali i igrali u Turskoj taj problem nije bio toliko uočljiv, ali se na mekanoj i ne baš najravnijoj podlozi stadiona “Karađorđe” lako mogao uočiti.

      "Činjenica je da teren nije bio ni blizu onih na kojima smo radili u Beleku i igrači moraju da se što pre priviknu na uslove koji će vladati u domaćem takmičenju. Podloga je mnogo sporija, lopta često ume da neočekivano odskoči i to ne dozvoljava bržu i kreativniju igru kojoj smo težili tokom priprema. Isti uslovi biće za sve ekipe, a problem će naročito osećati timovi, poput našeg, koji su imali priliku da vežbaju na odličnim podlogama", složio se i Zoran Marić.

      Juče su igrači novosadskog superligaša odradili trening na terenu s veštačkom travom u FC “Vujadin Boškov”, a zbog lakših povreda s ekipom nisu radili Janko Tumbasević i Ivan Rogač, kao ni rekovalescenti Elmir Asani i Yon Meri koji su trčali odvojeno.

      Iako se učinilo da je trener Marić rešio dileme oko toga ko će igrati u napadu uz desnu aut liniju i u špicu, moguće je da, ipak, tu bude nekih promena. Kada ovo kažemo, mislimo pre svega na poziciju špica, jer se u igri Jovana Stojanovića oseća da je propustio deo treninga u Turskoj zbog bolesti.

      Moguće je da šansu zato dobije mladi, ali nedovoljno iskusni Saša Ćurko, ali i da crveno-beli zaigraju bez klasičnog centarfora. Ako se šef struke opredeli za ovu poslednju varijantu, poziciji u startnoj postavi bio bi, kako se čini, najbliži Luka Luković, koji se dobrim radom i igrama sve više nameće.

      "U drugom poluvremenu duela s Proleterom Luković i Makarić pokazali su da su najbliže startnom timu. Pred nama je još nekoliko treninga na kojima ćemo pažnju obratiti na detalje u našoj igri i mislim da ćemo spremni dočekati premijeru i važnu utakmicu s OFK Beogradom", dodao je Marić.

      Mijat ne zna ništa o ponudi iz Moskve

      Na pojedinim internet portalima tokom proteklih dana pojavila se informacija o navodnoj zainteresovanosti moskovskog Dinama za kapitena Vojvodine Mijata Gaćinovića (20).

      Prema toj informaciji, predstavnici ruskog kluba voleli bi da vide u svojim redovima mladog reprezentativca Srbije kojeg prate već određeni period i spremni su za njega da ponude tri miliona evra, koliko, navodno, Vojvodina traži za njega.

      "Zaista ne znam ništa o takvoj mogućnosti. Niko iz kluba nije mi spominjao ponudu Dinama, niti mi je nešto o njoj rekao moj menadžer. Skoncentrisan sam na susret s OFK Beogradom i na svoju i igru čitavog tima, odnosno na to kako da osvojimo bodove na Karaburmi", rekao je Gaćinović.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)