VojvodinaCafe - Turijska Kobasicijada 2015. poslednje nedelje februara
 • Turijska Kobasicijada 2015. poslednje nedelje februara

  Turijska kobasicijada, 31. po redu, održava se krajem meseca u Turiji, tačnije od 27. februara do 1. marta kada će, osim mesnih proizvoda i famozne turijske kobasice, u ponudi biti i poslastice, posni proizvodi, zanimacije za mališane, ali i muzika. Da će promotivna ponuda biti bogata kao i svake godine do sada obećavaju Ranislav Stankov i Ivan Medurić iz Upravnog odbora organizacije Turijske kobasicijade, koji kažu da se ova manifestacija sprema čitave godine, a cene su prilagođene mogućnostima građana.  "Ove godine imaćemo bogat kulturno-umetnički program i ponosni smo da najavimo goste iz Novog Sada, Subotice, pa čak i Valjeva, a uveče će nastupiti tamburaški ansambl. Pritom će cene proizvoda biti iste, a naša turijska kobasica biće 500 dinara po metru", navodi Stankov.

  Takođe, poznato je da je čuvena turijska kobasica tajnog recepta svake godine za metar duža, te će ove godine biti duga čak 2.031 metar.

  Posetioce u Turiji, između ostalog, očekuje i takmičenje u brzom jedenju kobasica, kao i nastupi brojnih kulturno-umetničkih društava. Program će u Turiji trajati od 11 časova do kasnih večernjih sati.

  Novosađani će imati mogućnost da probaju izabrane domaće proizvode na ekskluzivnoj promociji u petak, 20. februara od 9 do 16 časova u Dunavskoj ulici.

  Kompletan program 31. Kobasicijade pogledajte u nastavku:
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali