VojvodinaCafe - Festival "Glas anđela - Tijana Jurić"
 • Festival "Glas anđela - Tijana Jurić"

  Kulturno-umetničko društvo “Vidovdansko kolo” iz Svetozara Miletića, mesta u kome je pronađena Tijana Jurić, organizovaće Prvi vidovdanski festival “Glas anđela - Tijana Jurić 27. i 28. juna. Tijana Jurić oteta je u noći između 25. i 26. jula prošle godine u Bajmoku i iste noći je ubijena. Za njeno ubistvo optužen je Dragan Đurić, koji je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine i u toku je njegovo suđenje. Festival će, u revijalnom delu, uveličati Jelena Tomašević i Branislav Lečić.  Sve učesnike će pratiti gradski narodni orkestar “Spomenar” iz Sombora, a program će voditi Miloš Stanković, glumac subotičkog Narodnog pozorišta.

  Prvog dana festivala, 27. juna, predviđeno je takmičenje u izvođenju etno pesama dece do 16 godina, članova kulturno-umetničkih društava.

  Za prva tri najbolja izvođača su pored diploma predviđene i nagrade - portret Tijane Jurić umetnički urađen u slami.

  Drugog dana festivala, 28. juna, biće održan koncert folklornih ansambala dece i omladine, članova kulturno-umetničkih društava, po pozivu organizatora.

  Prijave takmičara za učešće na festivalu primaju se do 10. aprila, na telefone: 025/840-252, 064/001-6482 i 065/458-6508, navedno je na portalu Tijana.rs
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali