VojvodinaCafe - Šta sve Novosađani bacaju u kanalizaciju?
 • Šta sve Novosađani bacaju u kanalizaciju?

  Delovi motocikla, zmije, pa čak i madrac samo su deo nesvakidašnjih predmeta koji plutaju novosadskom kanalizacijom. Radnici JKP “Vodovoda i kanalizacija” nedavno su iz šahta izvukli zmiju dugu skoro metar. Prilikom očitavanja vodomera, naši radnici su pronašli u jednom šahtu zmiju beloušku. Susret nije bio prijatan, ali ju je jedan od radnika uz pomoć štapa izvukao napolje i pustio dalje od kuće - kaže Aleksandar Vukovac, portparol Vodovoda, prenosi 24 sata.  Zmije i leševi manjih životinja su samo manji deo onoga što završava u novosadskoj kanalizaciji. Iz kanalizacionog sistema su vađene i roletne, ram motocikla, automobilske gume, a jednom prilikom čak i madrac.

  - U kanalizacionoj mreži smo kao razlog zagušenja pronalazili neverovatne stvari, od domaćih životinja do eksplozivnih naprava. Veliki broj građana jednostavno ne misli o tome da i vlažna maramica ili pelena mogu da zaguše kanalizaciju. Naši radnici mogu potvrditi da su kvalitetne ženske čarape neuništive, jer smo ih otkrivali zamotane na propelerima zaglavljenih pumpi – kažu u Vodovodu.

  U Vodovodu su potvrdili da je u novosadskoj kanalizaciji pronalaženo i oružje.

  - Bilo je slučajeva da se u kanalizaciji pronađe ručna bomba ili pištolj, a naši radnici su u pojedinim slučajevima sarađivali sa policijom, upravo iz tih razloga - kaže Vukovac.

  Koliko Novosađani ne razmišljaju šta sve bacaju u WC šolju potvrđuje i slučaj stanara u zgradi Jožefa Marčoka na Limanu.

  - Neko od stanara sa viših spratova je istresao u WC šolju gomilu ostataka hrane, uključujući i kosti i kore od lubenice. U stanovima svih nas u toj vertikali su, zbog zagušenja cevi i pritiska, iz WC šolja potekli “gejziri” fekalija - priča Nada M. stanarka zgrade.

  Uprkos šteti koja se ovom prilikom načini i u tuđim kupatilima, ne postoji način da nesavesni građani budu zbog toga i kažnjeni.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali