VojvodinaCafe - Zemljotres u Kosjeriću zaljuljao i Vojvodinu
    • Zemljotres u Kosjeriću zaljuljao i Vojvodinu

      U Vojvodini se osetio zemljotres koji se dogodio u 21:47, sa epicentrom u Kosjeriću, magnitude 4,6 jedinica Rihterove skale. Potres trajao tridesetak sekundi. Zemljotres se dogodio na dubini od oko 5 kilometara, navodi Republički seizmološki zavod. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale. Zemljotres se osetio i u Beogradu, Novom Sadu, Lazarevcu, Vrnjačkoj Banji, Šapci i drugim gradovima.



      "Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i predhodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali. Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana", rekao je Stojanić Tanjugu.

      Od zemljotresa ove magnitude moguća su oštećenja na objektima kao što su rušenje dimnjaka i crepova i pojava manjih pukotina na nosećim zidovima, rečeno je u Republičkom seizmološkom zavodu.

      Prema prvim informacijama, zemljotres se dogodio 19 kilometara južno od Valjeva, a potres se najviše osetio u zapadnom delu Srbije.

      Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je Tanjugu da će sutra svakako videti stanje na terenu, odnosno da li je eventualno bilo nekih oštećenja na objektima.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)