VojvodinaCafe - Parkerovi golovi iz ofsajda, sudija suspendovan
 • Parkerovi golovi iz ofsajda, sudija suspendovan

  Crvena zvezda je pobedila Vojvodinu sa 3:0, a oba gola zimskog pojačanja Džošue Parkera bila su iz nedozvoljene pozicije. Bivši napadač Domžala je u želji da dođe do prvenca, najpre "sa noge" skinuo loptu Aleksandru Kataiju iako je bio u ofsajdu, dok je drugi pogodak glavom postigao takođe iz nedozvoljenog položaja, što je promaklo sudijama. Situacija kod prvog gola bila je prilično nezgodna, ali je prvi pomoćnik, ispod zapadne tribine, Vladimir Jovanović morao bolje da reaguje u oba navrata.  "Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja s utakmice Crvena zvezda - Vojvodina, odigrane 7. marta 2015. u okviru 18. kola Superlige, koji je evidentirao propust prvog pomoćnog sudije Vladimira Jovanovića iz petog minuta utakmice, koji nije signalizirao ofsajd igrača domaće ekipe. Pomoćni sudija Vladimir Jovanović pauziraće u narednim kolima Superlige.
  Od posmatrača suđenja zatraženo je dodatno, detaljnije izjašnjavanje o još jednoj situaciji sa pomenute utakmice", navodi se u saopštenju Odbora za analizu suđenja na sajtu FSS.

  Za sudiju Jovanovića bi sezona mogla da bude završena na samom početku prolećnog dela, jer je i kod drugog gola potvrđeno da je Parker bio u ofsajdu, ali je ta situacija iz 35. minuta meča sa Vojvodinom poslata UEFA na ekspertsku analizu.

  Vojvođani, dara je prevršila meru, ovako ne ide

  Donji Srem apelovao je na Vojvodinu, Spartak i FS Vojvodine da se probude i reaguju. "Ovako više ne ide ili ide u propast".

  "Vojvođani, dara je prevršila meru, ovako ne ide"Foto: MN Press Srpski fudbalski superligaš Donji Srem iz Pećinaca upozorio je da klubovi iz Vojvodine imaju drugačiji tretman kod sudija i da su u više navrata drastično oštećeni na utakmicama državnog prvenstva.
  U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da je Donjem Sremu 5-6 bodova "bukvalno ukradeno" i da je "dara prevršila meru".

  "Uz podatak da bodovi neumitno odlaze, smanjuje se broj utakmica, borba za opstanak sve je teža, postavlja se pitanje kada će neko da iskoči iz kože. Vojvodina ima samo tri predstavnika u eliti, iako je fudbalski vrlo razvijena".

  "Nema nijedan klub koji ima veštački teren (Kuća fudbala se ne računa), a sva tri kluba, Vojvodina, Spartak i Donji Srem, u ovom kolu drastično su oštećeni. Novo rukovodstvo FS Vojvodine moralo bi da podigne glas i zaštiti svoje članove. Ovako dalje ne ide ili ide u propast", stoji, između ostalog, u saopštenju FK Donji Srem.

  Klub iz Pećinaca trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli Superlige Srbije sa 17 bodova, a u narednom 19. kolu dočekuje u subotu ekipu niškog Radničkog.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali