VojvodinaCafe - Zlatomir Zagorčić novi stari trener Vojvodine
 • Zlatomir Zagorčić novi stari trener Vojvodine

  Bivši trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić ponovo će voditi fudbalski klub iz Novog Sada.
  Zagorčić je rekao da se sa upravom kluba sve dogovorio i da formalno potpisivanje ugovora tek treba da usledi. "Vojvodina je moja prva fudbalska ljubav, u njoj sam načinio prve korake i prošao sve mlađe kategorije i naravno da sam srećan što ću ponovo raditi u mom klubu", rekao je Zagorčić novinarima, prenosi radio televizija Vojvodine.  "Brzo smo se dogovorili o budućoj saradnji i prepodne sam sporazumno raskinuo ugovor s Donjim Sremom. Iako još nismo precizirali sve stvari, mislim da ću danas voditi trening u FC “Vujadin Boškov”, a ono što je sigurno jeste da će mi i dalje asistent biti Zoltan Sabo. O ostalim članovima stručnog štaba moći ćemo da razgovaramo već za koji dan", rekao je Zagoričić.

  Vojvodina ima izuzetno mladu ekipu, čija mladost neminovno donosi i oscilacije. Da li ta činjenica kod vas izaziva neku vrstu opreza, pa i straha, ili ste optimista?

  "Da nisam optimista, ne bih ni prihvatio ovaj posao. Ne, ne plaši me Vojvodinina mladost, jer sve te momke od ranije mnogo dobro poznajem. Pratio sam igre crveno-belih i verujem da, uz maksimalnu ozbiljnost u radu, možemo da se trgnemo i počnemo da ostvarujemo željene rezultate. Oscilacija će i dalje biti, ali moramo da učinimo maksimum napora da ih svedemo na najmanju meru.

  U subotu vas očekuje duel u Nišu, gde će vam domaćin biti ovog proleća veoma dobra ekipa Radničkog?

  "Poznajem Nišlije izuzetno dobro, jer sam kao trener Donjeg Srema vodio ekipu u prošlu subotu upravo u duelu s Radničkim (1:1) u Pećincima. Trebaće nam i malo sreće u toj utakmici, ali, ponoviću, verujem u tim Vojvodine i ubeđen sam da, zajedničkim naporom, možemo da krenemo putem kojim svi želimo", poručio je Zlatomir Zagorčić.

  Biografija

  Zlatomir Zagorčić je rođen 15. juna 1971. godine u Novom Sadu. Fudbal je igrao u dresovima Novog Sada, bugarskog Liteksa, turske Adanespor, švajcarskog Lugana, ponovo Liteksa i Novog Sada i karijeru je završio 2005. godine. Uz srpsko, ima i bugarsko državljanstvo i nosio je dres reprezentacije ove zemlje u 23 utakmice.

  Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2006. godine u Liteksu iz Loveča, kao pomoćnik Ljupka Petrovića. Šef stručnog štaba Vojvodine bio je od maja do septembra 2012. godine i, u trenutku kada je smenjen, Novosađani su bili prvi na tabeli sa tri pobede i jednom nerešenom utakmicom. Od jula 2013. godine opet je, sada samostalno, vodio Liteks, a od oktobra prošle godine do danas bio je prvi stručnjak na klupi Donjeg Srema.

  Ne osvrćem se unazad

  Zamolili smo Zagorčića da prokomentariše činjenicu da se u prvom mandatu nije najlepše rastao s Novosađanima, pošto je smenjen u trenutku kada je Vojvodina bila na čelu tabele u Superligi.

  "Ne osvrćem se unazad i gledam isključivo prema budućnosti. Jedino o čemu u ovom trenutku razmišljam jeste to kako da Vojvodina igra dobro i pravi rezultate", odgovorio je Zagorčić.

  Šćepanović: Najbolje rešenje

  Upravni odbor FK Vojvodina doneo je odluku da prekine dalju saradnju s dosadašnjim šefom stručnog štaba Zoranom Marićem. Predsednik UO Zoran Šćepanović je s odlukom upoznao samog Marića, a juče prepodne i prvotimce na sastanku koji je organizovan pred početak treninga.

  "Džentlmenski smo se dogovorili s Marićem, kojem smo izneli stav članova Upravnog odbora da je u ovom momentu najbolje da prekinemo dalju saradnju. Kada kažem u ovom momentu, mislim pre svega na rezultate ostvarene u prvoj trećini prolećnog dela prvenstva, a posebno u poslednje dve utakmice. Ujedno smo se zahvalili Mariću na dosadašnjoj saradnji i istakli da mu vrata FK Vojvodina ostaju otvorena", rekao je Šćepanović.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali