VojvodinaCafe - Keltsko naselje - nova turistička ponuda Inđije
  • Keltsko naselje - nova turistička ponuda Inđije

   Inđija će uskoro dobiti još jedan turistički potencijal i novu turističku ponudu i to ne bilo kakvu. U pitanju je keltsko naselje, a počeli su i radovi na njegovoj izgradnji. Sredstva za ovu namenu,u iznosu od milion dinara, izdvojio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, na osnovu Konkursa za finansiranje i sufinansiranje u oblasti zaštite kulturnog nasleđa u AP Vojvodini. Ovim projektom Turistička organizacija opštine Inđija želi, pre svega, da obogati svoju turističku ponudu u samom gradu.   Izgradnja rekonstrukcije keltskog naselja na lokaciji pored zoološkog vrta u Inđiji, vršiće se u nekoliko faza.

   Prva je i zvanično počela a ona podrazumeva zemljane radove, kopanje jezera ,postavljanje ulazne kapije ,završetak nasipa ,čišćenje i košenje terena. Keltsko naselje, prema projektu,prostiraće se na oko 1,5 ha i činiće ga ukupno 19 objekata i to, između ostalog, takozvane grnčarska, kovačka, seljačka, ratnička kuća.

   Podsećamo, krajem prošle i početkom ove godine obezbeđena su sredstva u iznosu od ukupno 4,7 miliona dinara koja će biti utrošena za izvođenje pomenutih radova.

   Predstavnici Turističke organizacije opštine Inđija navode da je ovaj projekat započet još 2012. godine kada je urađena celokupna projektna dokumentacija. Podsećamo,rekonstrukcija keltskog naselja nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji nadomak magistralnog puta Inđija - Novi Sad.
   Komentara Pošaljite komentar

   Kliknite ovde da biste se ulogovali