VojvodinaCafe - Trogodišnji dečak pozvan da svedoči u sudu
 • Trogodišnji dečak pozvan da svedoči u sudu

  Žaklini P. iz Zrenjanina poštar je doneo sudski poziv za svedočenje u Osnovnom sudu u Novom Sadu u krivičnom postupku, a na pozivu je stajalo ime njenog sina – koji je star tri godine i četiri meseca. U pozivu Osnovnog suda u Novom Sadu, poslatog 27. februara, Petar P. poziva se u svojstvu svedoka na ročište za glavni pretres, u krivičnom postupku protiv optuženog, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, prenosi Dnevnik.  "Nisam mogla da verujem kad sam ugledala Petrovo ime. Zar ti ljudi ne proveravaju JMBG osoba koje zovu?", pita se Žaklina koja je zvala sudiju da je obavesti o grešci, ali joj je ona odgovorila da, nažalost, ne može da joj pomogne jer joj u rokovniku piše samo datum i takozvani k. broj, a u računaru Petrovo ime.

  Kako kaže, nemaju rođaka sa sličnim imenom, prezime nije uobičajeno, a jedina šansa je da su Petra pozvali umesto njenog supruga Predraga. Ko je pogrešio, ne znaju ni u Prvom opštinskom sudu, gde su joj saopštili da mora da dokaže da mali Petar nije sposoban za svedočenje. Kako joj je rečeno, mora da dostavi podnesak i dokaz da Petar ima tri godine, ili će s njim morati da se pojavi u sudnici. U svakom slučaju, tuđa greška koštaće ih i vremena, ali i novca.

  Kako je za "Dnevnik" pojasnio advokat iz jedne novosadske kancelarije, u ovom slučaju se najverovatnije radi o nenamernoj grešci kakve se ponekad dešavaju.

  "Međutim, s obzirom da je detetovo ime već uneto u spise predmeta, roditelji moraju ispoštovati proceduru i dostaviti dokaze da se radi o trogodišnjem detetu koje naravno ne može svedočiti. Osim toga, oni mogu da traže nadoknadu putnih troškova jer žive u drugom gradu", kaže on.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali