VojvodinaCafe - Manijak puca na kuće i automobile u Petrovaradinu
 • Manijak puca na kuće i automobile u Petrovaradinu

  Nepoznati napadač noćima puca iz automatskog oružja na kuće i automobile u Petrovaradinu. Građani žive u strahu, a policija traga za napadačem. Rupe od metka, u televizoru i na zidovima dnevne sobe porodice Maksić. Svedoče o nesvakidašnjem događaju, koji prethodnih dana potresa Petrovaradin. Kuća ove porodice peta je meta nepoznatog napadača, koji od četvrtka nasumično puca u kuće i automobile u ovom kraju, prenosi B92.  “Supruga me nazvala i rekla mi, pobiše nas, dolazi. Ja, samo gas, kući došao i imao sam šta da vidim. Znači, je l sve u redu, živa ona, živa mlađa ćerka", kaže meštanin Borislav Maksić.

  "Sve mi se zgadilo, ne mogu da verujem, u ovoj Srbiji mesto da živiš normalno, da se baviš, iovako imamo svi svojih problema preko glave, i onda da dođe tako neki manijak, napravi mi problem, napravio mi štetu, ali opet, šteta će se sanirati, ali ne daj bože da mi je ubio suprugu, kojoj je metak prošao pokraj glave na 30 cm. Pogodio televizor", dodaje on.

  Policija je na jednom mestu pronašla nekoliko čaura, a napadač je u kuću ispucao 11 metaka.

  Policija danima obezbeđuje ovaj deo Petrovaradina. Na ulicama je, svedoče građani, u nekim trenucima bilo na stotine policajaca. Za napadačem još tragaju. Većina ljudi, čija kuća je bila meta, uplašeni su, pred kamere ne smeju da stanu, najviše strahuju za porodicu i decu.

  "Ja se brinem i za svoju majku, i za svoju decu, i za tuđu decu", kaže jedan od njih.

  "Kod komšije, kod mene, 20 metara, kafanu drži, pucali mu isto ovako, ko kod Makse, probili prozore i staklo i onda sam video policiju", navodi drugi.

  Vlasnik jedne kuće je rekao novinarima da je do pucnjave došlo u noćnim satima i da, prema zvuku, zaključuje da je pucano iz dve vrste vatrenog oružja - pištolja i automatske puške.

  Građani misle da napadač nije želeo nikoga da ubije, već samo da zastraši i napravi štetu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali