VojvodinaCafe - Danica Vučenić napušta Radio-televiziju Vojvodine
 • Danica Vučenić napušta Radio-televiziju Vojvodine

  Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je danas da je autorka serijala "Jedan na jedan" Danica Vučenić odlučila da preuzme novi posao van novinarstava i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju. Kolegijum Radio-televizije Vojvodine podseća na to da je, za kratko vreme, Danica Vučenić od "Jedan na jedan" napravila kultnu emisiju, koja je otvarala brojna pitanja naše savremenosti i stekla veliki autoritet u javnosti.  "Njen novinarski angažman, u tom projektu doneo joj je brojne nagrade, među kojima i onu sa imenom Verice Barać. Time je Danica Vučenić dala ogroman doprinos jačanju ugleda i rastu gledanosti Radio-televizije Vojvodine", ističe se u saopštenju.

  Kolegijum RTV izrazio je žaljenje zbog prekida saradnje, ali i izrazio nadu da je odlazak Danice Vučenić iz novinarstva samo privremen i da će saradnja sa njom biti obnovljena.

  Napuštam profesiju zbog bojkota ljudi iz vlasti

  Vučenićeva izjavila je da je odlučila da napusti novinarstvo jer je, zbog bojkota predstavnika vlasti, onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost.

  "Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot", rekla je o razlozima odlaska sa RTV-a za Danas .

  Kako se navodi na internet stranici "Danasa", ona je dodala da je tako bila onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost i da je postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke, čime je "uterana u jednostranost".

  "Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjue javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom", rekla je ona.

  Ona je dodala da je uvek želela da radi profesionalno i da je uvek imala isti odnos prema svim gostima.

  "Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim", navela je ona.
  Komentara 2 Komentara
  1. Avatar od dibek
   dibek -
   Steta sto odlazi, jedna od malobrojnih politickih emisija koje su bile vredne gledanja. Sve najbolje
  1. Avatar od topalovicdj
   topalovicdj -
   jeste,stvarno steta sto odlazi
   zelim joj svako dobro
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali