VojvodinaCafe - Festival nauke 2015 u Novom Sadu
 • Festival nauke 2015 u Novom Sadu

  Sedmi, novosadski Festival nauke, održaće se 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. "Sve je moguće" slogan je pod okriljem kog će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku. Misija ovog naučnog događaja je da predstavi, objasni i promoviše nauku na način, podjednako blizak i razumljiv svima, bez obzira na godine i obrazovanje.  Nauka prati svakodnevni život, upotpunjuje ga i čini kvalitetnijim. Ona živi i razvija se i danas, u 21. veku, ona nije samo sredstvo da se shvati svet oko nas, već je i uslov razvoja jednog društva.

  Pri tom, zabavna je, pokreće ali i izaziva. Ovo je prilika da svoju radoznalost probudite, razvijate i negujete.

  Istražite postavke, posetite tribine, razgovarajte sa vodećim istraživačima Univerziteta u Novom Sadu–izgubite se i pronađite u čudesnom svetu nauke.

  Zanimljivost koju donosi Festival ove godine je i 3D štampač koji će posetiocima omogućiti da u okviru zanimljive igre, svoju 3D kreaciju i odštampaju.

  Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednjih nekoliko meseci: "Koliko vredi diploma u Srbiji?"

  Festival nauke u Novom Sadu svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 50 radionica posetiocima prikazati "da je sve moguće".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali