VojvodinaCafe - Rešeni problemi podzemnih voda u Kljajićevu
 • Rešeni problemi podzemnih voda u Kljajićevu

  Problemima koje su meštani Kljajićeva imali sa podzemnim vodama došao je kraj, jer se konačno pristupilo izmuljavanju kanala 300 koji delimično prolazi kroz to selo, kao i saniranju objekata na kanalu u samom naselju, košenju trave i rastinja uzvodno i nizvodno od Kljajićeva. Ovo je samo deo radova na kanalskoj mreži u ukupnoj dužini od 59 kilometara kao na i odvodnjavanju poljoprivrednog zemljišta, koji obuhvataju katastarske opštine Sombor, Kljajićevo, Čonoplja, Rastin i Riđica, prenosi Dnevnik.  Ukupna vrednost ovog posla prelazi 37 miliona dinara od kojih je 60 odsto obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a 40 odsto grad Sombor.

  Obilazeći radove u Kljajićevu gradonačelnik Sombora Saša Todorović rekao je da se nada da u budućnosti neće morati ponovo da se preduzimaju radovi ovakvog obima, a novac koji se iz godine u godinu trošio na privremena rešenja moguće je upotrebiti za druge namene. Todorović je naglasio značaj ovog projekta koji pruža meštanima zaštitu od poplava i rešava probleme podzemnih voda.

  Pored Todorovića, obilasku deonice kanalske mreže prisustvovali su i član Gradskog veća za poljoprivredu, razvoj sela i zaštitu životne sredine Zoran Miler, Vladislav Milošev direktor Vodoprivrednog preduzeća „Zapadna Bačka“ koje vrši izmuljavanje kanala i druge radove kao i nadležni iz Odeljenja za poljoprivrede Gradske uprave grada Sombora.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali