VojvodinaCafe - Počinju Novosadski dani inženjera
 • Počinju Novosadski dani inženjera

  U svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, danas u 11 časova biće otvorena manifestacija "EBEC Novi Sad - Novosadski dani inženjera", u organizaciji udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Novi Sad. EBEC Novi Sad predstavlja lokalnu rundu najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja, a sastoji se iz dve grupe događaja: radionica koje su u petak 27. marta i takmičenja koje se održava u subotu i nedelju 28. i 29. marta.  Takmičenje je sastavljeno iz tri runde: lokalne, regionalne i internacionalne odnosno finalne runde. U svakoj rundi, takmičenje se održava u dve kategorije: timskom dizajnu i studiji slučaja.

  Pobednici lokalne runde nastavljaju da se bore za prvo mesto na regionalnom takmičenju (Beograd), koje će im omogućiti učestvovanje na finalnoj rundi (Porto, Portugal).

  Svi studenti sa Univerziteta u Novom Sadu imaće priliku da na radionicama koje pružaju neformalno obrazovanje usavrše svoje veštine, čuju nešto novo i zanimljivo, dobiju savete o budućem zaposlenju direktno od predstavnika kompanija.

  Biće održane sledeće radionice: „Bosforski most - Team Building ” ( Ernst and Young ), „Budućnost u zapošljivosti” ( Continental ), „Put do druge priče“ (Vip), „Priča o ključnim umnim veštinama“ (Mensa).

  Više informacija može se pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja.

  Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST ( Board of European Students of Technology ) iz Novog Sada je neprofitna, nepolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 96 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 33 države širom Evrope.

  Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST -a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali