VojvodinaCafe - Prijave za Festival Omladina 2015 u Subotici
 • Prijave za Festival Omladina 2015 u Subotici

  Najstariji festival neafirmisanih muzičkih autora u regionu odražeće se 30. maja na Stadionu malih sportova u Subotici. Za organizaciju Omladine 2015. zadužena je Kancelarija za mlade Grada Subotice. Festival Omladina će se 2015. godine sastojati iz takmičarskog i revijanog dela, kao i bogatog pratećeg programa, navode organizatori. Pravo učešća imaju mladi koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, prenosi RTV.  Žanrovskih ograničenja nema, a kriterijum ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

  Prema pravilima Festivala, takmičari treba da budu uzrasta od 18 do 30 godina, koji nemaju izdat album od strane izdavačke kuće (bilo da se radi o izdanju distribuiranom putem nosača zvuka ili interneta).

  Prijava na konkurs treba da sadrži dva demo snimka autorske muzike u MP3 formatu (po mogućnosti, jedan da buće uživot sa probe ili koncerta), tekstove u word ili txt formatu, podatke i biografiju autora i potpisanu izjavu o Autorskom delu.

  Više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Festivala, kao i putem telefona +381 24 558 384, +381 64 156 7228 i mejla [email protected] .

  Rok za prijavljivanje je 10. maj.

  Rezultati konkursa će biti objavljeni 20. maja.

  Takmičarski deo će se održati 30. maja 2015 na velikoj bini koja će biti postavljena na stadionu malih sportova, u periodu između 20 i 22 časa, nakon čega će nastupiti bendovi Repetitor i Partibrejkers.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali