VojvodinaCafe - Partizanski put u katastrofalnom stanju
    • Partizanski put u katastrofalnom stanju

      Put zvani Partizanski, koji se prostire u dužini 80 kilometara kroz Frušku goru i Nacionalni park, u takvom je stanju da je automobilom nemoguće zaobići rupe. Drum, koji je svačiji i ničiji, pravi velike gubitke ugostiteljima, koji smatraju da je nemoguće praviti planove o razvoju turizma sve dok je putna infrastruktura katastrofalna. S druge strane, u Nacionalnom parku očekuju da će opštine, u čijoj je nadležnosti ovaj lokalni put, naći sredstva kako bi se konačno izvela popravka i spremno krenulo u predstojeću turističku sezonu.



      Ljubitelje prirode, koji se zapute obodom Fruške gore, zatekne nimalo prijatna avantura. Put koji se proteže celom širinom ove planine od Čortanovačkih šuma, do Neština, odnosno, do granice sa Hrvatskom, skroz je oštećen. Na velikim rupama, naročito kad se napune vodom posle kiše, lako se iseku automobilske gume, pa vozači i ne znaju kome da se žale. Ova deonica od 46 kilometara kroz Nacionalni park u nadležnosti je šest opština, koje međusobno ne mogu da se dogovore o njegovoj rekonstrukciji.

      - Trebalo bi uskoro da imamo sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava, kroz čiju teritoriju se proteže put, kako bi iznašli rešenje za sanaciju. Projekat je urađen i potrebno je pet miliona evra za taj posao. Tada bi radili i njegovo proširenje na šest metara, sa sadašnja tri - kaže Radovan Dulutović, direktor Nacionalnog parka "Fruška gora".
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)