VojvodinaCafe - Izložba "comiXconnection" o stripu u Pančevu
    • Izložba "comiXconnection" o stripu u Pančevu

      U foajeu bioskopa "Vojvodina" u Pančevu danas će biti otvorena izložba "comiXconnection - strip, banda desenata, strip, kepregeny" kao rezultat istraživanja regionalne strip scene koja počiva na vezama uspostavljenim između neformalnih grupa, pojedinaca i umetničkih kolektiva. Istraživanje je sprovela dr Beata Vajld, kustos Koordinacije za istočni deo Srednje Evrope i za Jugoistočnu Evropu pri Muzeju evropskih kultura iz Berlina.



      Bogato opremljena materijalima, tekstovima, video snimcima, svedočenjima samih autora i istorijskim osvrtom na razvoj produkcije i recepcije strip medijuma na širem balkanskom prostoru, ova izložba pruža detaljan uvid u kretanja, trendove i stanja na veoma živoj neoficijelnoj sceni autorskog stripa sa ovih prostora.

      Na ukupno 100 kvadratnih metara instalacija, printova i projekcija, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima autora i strip inicijativama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, gde se spajaju čvrste i skoro nevidljive niti zajedničke ljubavi prema alternativnom stripu.

      Tokom trajanja izložbe u Pančevu, biće organizovan i prateći program sačinjen od prezentacija, video projekcija i radionica.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)