VojvodinaCafe - Novosadske pijace u znaku Uskrsa
    • Novosadske pijace u znaku Uskrsa

      Vernici koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru obeležavaju Veliki petak. Tradicionalno, danas se farbaju jaja, a ekipa RTV-a posetila je jednu novosadsku pijacu, kako bi proverili da li je ponuda dovoljno raznolika. Čokoladne zeke, čokoladna jaja, šarene korpice - i sam ulazak na pijacu otkriva da nam se bliži najveći hrišćanski praznik. Ponuda je šarolika, posećenost nešto slabija, ali uprkos sve tanjim novčanicima, bogata trpeza ni ove godine neće izostati, prenosi RTV.



      Najtraženiji namirnica za Uskrs su, naravno, jaja. Na novosadskim pijacama, cene se kreću od 12 do 15 dinara. Prodaja ide dobro, prodavci se ne žale, ali kažu, mnogo bolje pazare očekuju naredne nedelje.

      "Dobro ide, mi smo zadovoljni. Ipak, svake godine je slabije. Zašto, ne znamo", kaže prodavačica Mara Backović.

      Uskršnja trpeza je nezamisliva bez šareniih jaja, a za njih su vam potrebne boje. Cena jedne kesice je pet dinara, dok je za malo kvalitetnije boje potrebno izdvojiti 200 dinara.

      A ofarbana jaja, treba i ukrasiti. Na pijacama je ponuda šarolika, od klasičnih sličica, folija, pa sve do šljokica i kristala. I za moderne domaćice koje nemaju vremena za farbanje i ukrašavanje, pijace nude rešenje-već ofarbana jaja, koja je samo potrebno staviti na trpezu.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)