VojvodinaCafe - Serbia Fashion Week 2015 u Novom Sadu
 • Serbia Fashion Week 2015 u Novom Sadu

  Novi Sad će tokom sledeće nedelje biti centar visoke mode i to zbog Serbia Fashion Week-a najvećeg festivala mode u regionu koji počinje 22. aprila i traje do 27. aprila. Na revijama u Master centru Novosadskog sajma predstaviće se preko 50 svetskih i domaćih dizajnera. Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović istakao je na konferenciji za novinare da je taj festival prava prilika za razmenu poslovnih kontakata i uspostavljanje saradnje.  Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, Vučenović je izrazio nadu da će organizatori festivala mode i dizajna "animirati veliki broj privrednih subjekata i da će mladi dizajneri steći potrebna iskustva i dobiti priliku da prikažu svoj rad u inostranstvu".

  Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat zahvalila je Gradu Novom Sadu na podršci bez koje, kako je rekla, ne bi bilo moguće organizovati trenutno najveći festival tog tipa na Balkanu, ako se ima u vidu broj učesnika, revija i posetilaca.

  "Festival tretira modu veoma ozbiljno, kao umetnost i kao privrednu granu", kazala je ona i napomenula da prvi put na tu manifestaciju dolaze privredne delegacije.

  "Sigurna sam da ćemo uspeti u nameri da revitalizujemo tekstilnu industriju Srbije i povećamo izvoz srpskih brendova na inostrana tržišta", istakla je Svetlana Horvat, koja je i predsednica organizacionog odbora festivala.

  Na toj manifestaciji biće organizovano i takmičenje za studente modnog dizajna u našoj i drugim evropskim zemljama, "u želji da doprinesemo razvoju mladih talenata i damo im šansu da pronađu svoje mesto u modnom svetu", rekla je ona napominjući da su se već prijavili takmičari iz 20 zemalja.

  Istaknut je i turistički značaj te manifestacije pošto se, kako je navedeno, očekuje više od 20.000 posetilaca.

  Internacionalni festival mode i dizajna je projekat nacionalne komore za modu Srbije i jedina je Nacionalna nedelja mode koja je licencirana od Evropskog saveta.

  Učešće na toj manifestaciji potvrdilo je više od 50 dizajnera iz zemlje i inostranstva a pored modnih revija biće održane različite kulturne priredbe, besplatni edukativni seminari i poslovni susreti.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali