VojvodinaCafe - Pančevo već šesti dan bez pitke vode
 • Pančevo već šesti dan bez pitke vode

  U Pančevu građani šesti dan zaredom ne mogu da koriste za piće vodu iz lokalnog vodovoda pa se snabdevaju iz cisterni, a nadležni očekuju da će taj problem biti ubrzo rešen. Rezultati uzoraka vode iz pančevačkog vodovoda su u nedelju bili dobri, ali potrebno je sačekati još jedan dan, kako bi se ispoštovalo zakonsko pravilo da tri dana uzastopno voda mora da bude ispravna, pa je zato i dalje na snazi preporuka da se voda ne pije.  Rezultati i druge mirkobiološke analize iz beogradskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da bakterija u pančevačkoj vodi i dalje nema, izjavila je juče za TV Pančevo direktorka lokalnog Zavoda za javno zdravlje Mica Sarić Tanasković.

  Pošto zakonski propis nalaže da tri dana uzastopno rezultati budu dobri, mora se sačekati ponedeljak za eventualnu odluku da se i zvanično preporuči da voda iz pančevačkog vodovoda može i da se pije.

  Voda iz pančevačkog vodovoda nije za piće od 15. aprila, jer je Zavod za javno zdravlje u redovnoj kontroli utvrdio povećane koncentracije hlora

  Voda može da se koristi za tehničku upotrebu, a nadležni iz lokalnog vodovoda ispiraju vodovodnu mrežu kako bi bile smanjene količine hlora i dovedene u granice dozvoljene koncentracije.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali