VojvodinaCafe - Posađeno 40 sadnica topole u Kikindi
 • Posađeno 40 sadnica topole u Kikindi

  Akcija sadnje drveća u okviru Civilon ekološke kampanje održana je juče u Kikindi u Železničkom novom redu, kod igrališta za decu. Akciju je organizovalo udruženje Civilon, a učestvovali su članice i članovi: UG “Dora”, UG “Utina”, UG “Centar za aktivno društvo” i sekcije Eko-gen. Akcija je sprovedena zahvaljujući donatorstvu šumskog rasadnika “Vikumak” iz Iđoša, prenosi RTV.  U okviru akcije sadnje drveća vredni aktivisti pod mentorstvom Radivoja Lagundžina iz rasadnika “Vikumak” posadili su 40 sadnica topole i tako oplemenili prostor u blizini dečijeg igrališta.

  "Rasadnik Vikumak, kao društveno odgovorna fiirma, donira svake godine sadnice raznim organizacijama, školama i opštini. Ovog puta donirali smo 40 sadnica bele topole udruženju Civilon povodom Dana planete Zemlje. Nadam se da će sadnice ostati na svom mestu, da će se lepo razviti i da će ovaj prostor biti mesto za odmor sugrađana u njihovom hladu" rekao je Radivoje Lagundžin.

  Najbrojniji na akciji bili su akcijaši iz UG “Dora” koji su svojim iskustvom doprineli da se akcija odradi brzo i kvalitetno.

  "Akciju su organizovali mladi ljudi koji su puni ideja, a kad im se pruži prilika hoće i da rade. Drage volje smo se odazvali i pridružili ovoj akciji kako bi ozelenili naš grad. Evidentno je da fali zelenila na svakom koraku" rekla je Vesna Petković, predsednica UG “Dora”.

  Civilon ekološka kampanja počela je 22. aprila, na Dan planete Zemlje, akcijom na kikindskom Trgu koja je sprovedena u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Centrom za aktivno društvo, sa ciljem da se skrene pažnja građanima Kikinde na štetnost plastičnih kesa po životnu okolinu.

  U okviru akcije, “čudovište” od plastičnih kesa družilo se sa prolaznicima i širilo poruku “Smanjimo upotrebu plastičnih kesa”. Akcija je istog dana nastavljena putem društvene mreže Facebook, gde građani deljenjem svoje fotografije i lajkovanjem šire i ekološku poruku akcije.

  Danas je organizvana akcija pošumljavanja, a Civilon ekološka kampanja biće završena u danas u 12 sati dodelom tri unikatne eko platnene torbe, koje su od recikliranih materijala izradile članice UG “Utina”.

  "Civilon ekološka kampanja je dobar primer saradnje između organizacija koje su sve na sebi svojstven način dale doprinos zaštiti životne sredine u našem gradu i pokazale da zahvaljujući volji i entuzijazmu puno toga može da se uradi uz minimalna sredstva. Dan planete Zemlje se obeležava jedan dan, 22. aprila, ali to ne znači da samo na taj dan treba da mislimo na našu planetu. Svaki dan je Dan planete Zemlje", rekao je Borislav Francuski, predsednik UG “Civilon”.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali