VojvodinaCafe - "Ritam Evrope" u Novom Sadu od večeras do 9. maja
    • "Ritam Evrope" u Novom Sadu od večeras do 9. maja

      Studentski kulturni centar Novi Sad organizovaće od večeras pa do Dana Evrope, 9. maja, tradicionalnu manifestaciju “Ritam Evrope”, u okviru koje će biti organizovane izložbe, tribine i koncerti. Ove godine “Ritam Evrope” se organizuje povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a manifestacija će biti otvorena večeras, izložbom radova sa internacionalnog konkursa “70 godina pobede nad fašizmom”.



      U utorak će biti otvorena izložba “Dani pobede”, u saradnji sa Maticom srpskom, na kojoj će biti prezentovane geografske karte neprijateljskih ofanziva, omoti gramofonskih ploča i notni zapisi sa borbenim pesmama u čast oslobođenja Jugoslavije, kao i leci, plakati, fotografije i likovni radovi koji svojim vizuelnim identitetom oslikavaju borbu naroda Jugoslavije za slobodu.

      U četvrtak će biti održana tribina na temu “Dan pobede nad fašizmom”, s ciljem da se sagleda pozicija antifašizma u novonastalim okolnostima.

      U subotu uveče, na centralnom gradskom Trgu slobode, biće održan rok koncert, na kojem će nastupiti Artan Lili, Elemental, Goblini i britanski Sonic Boom Six.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)