VojvodinaCafe - Majski dani knjige u Pančevu od 26. do 29. maja
    • Majski dani knjige u Pančevu od 26. do 29. maja

      Manifestacija Majski dani knjige pod sloganom "Panonski bukvar prožimanja" održaće se od 26. do 29.maja u Pančevu, najavio je organizator Gradska biblioteka Pančevo. Fokus ovogodišnje manifestacije je prožimanje književnosti na mađarskom i srpskom jeziku u panonskom podneblju. Svakog dana održavaće se promocije, predavanja, tribine, književne večeri i radionice a ulaz na sve programe je besplatan, prenosi RTV.



      Književna publika u Pančevu imaće priliku da se upozna sa stvaraocima koji pišu na srpskom i mađarskom ili jednom od ta dva jezika, da prisustvuje promociji knjige Filipa Davida, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade a pripremljen je i kvalitetan program namenjen najmlađim čitaocima, najavio je organizator.

      Tokom četiri majska dana, u čitaonici Gradske biblioteke, publika će se družiti sa stvaraocima koji pišu na različitim jezicima, pripadaju različitim kulturama, žive u dve različite države ali u istom, panonskom podneblju.

      "Ne znamo koliko u Evropi i svetu ima sličnih primera, ali znamo da možemo da se ponosimo kulturnim prožimanjem srpske i mađarske kulture u velikoj, plodnoj ravnici", istakli su organizatori manifestacije.

      Književnik, član Organizacionog odbora manifestacije Vule Žurić ističe da su Majski dani knjige međunarodna kulturna manifestacija koju već deset godina uspešno organizuje Gradska biblioteka Pančevo.

      Za nedelju dana održi se više od 20 književnih, muzičkih, likovnih i stručnih bibliotekarskih programa za decu i odrasle. Nastupaju ugledni gosti iz zemlje i inostranstva a Dane prati i sajam knjiga na otvorenom na kome izlažu ugledni srpski izdavači.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)