VojvodinaCafe - “Aplauz fest – Novi Sad” na Novom Naselju
 • “Aplauz fest – Novi Sad” na Novom Naselju

  Početkom juna, u organizaciji Novog Kulturnog Naselja, biće održan pozorišni festival pod nazivom “Aplauz fest – Novi Sad”, na Novom Naselju. Festival će se sadržati iz četiri scene na otvorenom i na zatvorenom, a program će, pored predstava, činiti i radionice, performansi i razne propratne aktivnosti. Organizatori pozivaju sve profesionalne dramske trupe, amaterske teatre, glumačke sekcije, dečija pozorištanca i lutkarske predstave da se prijave na konkurs za nastup na festivalu “Aplauz fest – Novi Sad”.  Prijavu za festival možete naći na web stranici www.novokulturnonaselje.com

  U program festivala uključene su razne nevladine organizacije, udruženja građana, a sve uz podršku Gradske Uprave za Kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Mesne Zajednice Bistrica, Osnovne škole “Prva Vojvođanska Brigada”, Radosnog Detinjstva i vrtića “Vendi”, škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" kao i mnogih drugih prijatelja festivala.

  "Novo Kulturno Naselje" čini grupa ljudi okupljenih oko iste ideje, da kroz umetničke forme i performanse, oplemene i obogate naš grad. Iza nas je nekoliko uspešnih projekata: festival “Dobrodošli na Naselje”, “Ljubav u prolazu”, oslikavanje javnih površina muralima i nedavno završen projekat “Naselje protiv nasilja”, koji je trajao više od šest meseci i sadržao tribine, predavanja, radionice i sekcije u cilju edukacije učenika Osnovne škole “Prva vojvođanska brigade” protiv svih oblika nasilja.

  Kruna tog projekta su muzički spot i pesma “Volim Naselje”

  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali