VojvodinaCafe - Voša bolja od Donjeg Srema, Partizan na bod od titule
    • Voša bolja od Donjeg Srema, Partizan na bod od titule

      Fudbaleri Vojvodine uspeli su posle tri poraza da ostvare pobedu pošto su u 27. kolu Jelen Superlige savladali Donji Srem sa 2:1, dok je Voždovac napravio seriju koja ga je odvukla od zone ispadanja, a poslednji trijumf u nizu bio je protiv Napretka 1:0. OFK Beograd i Radnički iz Niša su odigrali bez golova, dok je prežaljeni Radnički 1923 na svom terenu poražen od Mladosti sa 3:2.



      Vojvodina uspeva da sačuva četvrtu poziciju koja joj, zbog toga što su Partizan i Čukarički u finalu Kupa, garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. Novosađani su savladali Donji Srem, a pobedu su sagradili u prvom poluvremenu.

      Goste je u vođstvo doveo Asani u petom minutu, dok je Ivanić u 32. minutu udvostručio prednost. Lakićević je postigao počasni pogodak za Donji Srem u 51. minutu.

      Voždovac je sa četiri vezane pobede izašao iz zone ispadanja, a sada ima četiri boda i utakmicu više od Spartaka koji je pao ispod crte. Voždovčani su golom Pavlovića u 27. minutu zabeležili sva tri boda u duelu sa Napretkom.

      Mladost je povela protiv Radničkog u Kragujevcu golom Frajdeja sa bele tačke, a onda je na isti način Kovačević uzvratio. Ipak, golovima Jovanovića u 67. i Živadinovića pet minuta pre kraja, tim iz Lučana je pečatirao pobede, dok je Jović u petom minutu nadoknade smanjio i postavio konačnih 3:2.

      Novi Pazar je posle pobede nad Zvezdom gajio velike evropske nade, a motivisani Borac je golom Živkovića osvojio važne bodove kojima je dodatno odmakao od zone ispadanja. Pazarcima je ovaj meč treći uzastopni bez pobede, posle remija sa Napretkom i poraza od niškog Radničkog.

      Fudbaleri Rada pobedili su Jagodinu sa 1:0 (1:0). "Građevinari" su posle poraza od Crvene zvezde sa 2:0 dočekali Jagodinu, klub koji je poslednji put pobedio 4. aprila (Napredak sa 1:0) i nije izašao iz crne serije ni na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici. Trenutak odluke viđen je u 27. minutu, kada je Vladimir Rodić asistirao Bogdanu Mladenovića, a mladi vezista je u prvoj utakmici kao starter doneo ekipi pobedu udarcem sa oko 16 metara.

      Fudbaleri Partizana uspeli su golom u 90. minutu da pobede Spartak u Humskoj i tako se u 27. kolu Jelen Superlige velikim korakom primabliže osvajanju titule u nacionalnom prvenstvu.

      Crno-beli su bili nemoćni u prvom poluvremenu, nisu znali kako da priđu golu Spartaka na pravi način, dok su konstantno morali da strepe od kontri protivnika, pa Partizan nije mogao da se iskaže u pravom svetlu 45 minuta.

      Drugi deo igre je potpuno druga priča, pogotovo poslednjih 25 minuta, jer je domaća ekipa pravila neverovatan pritisak i samo je čudo da neko nije uspeo na kraju da matira golmana Subotičana Mirkovića koji je kapitulirao tek u 90. minutu.

      Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Čukaričkog na gostovanju sa 2:0 (1:0) u 27. kolu Jelen Superlige golovima Stojiljkovića i Matića, pa je sve izvesnije da će Partizan postati prvak. Samo čudo može da spreči selidbu titule u Humsku. Crno-beli su ovim porazom večitog rivala i nakon subotnje pobede nad subotičkim Spartakom golom Nikole Ninkovića za 1:0 u 90. minutu, uvećali prednost na osam bodova u odnosu Zvezdu, a do kraja šampionata ima još tri kola.

      Jelen Superliga, 27. kolo:

      Donji Srem - Vojvodina 1:2 (0:2)
      (Lakićević 51 - Asani 5, Ivanić 32)

      Voždovac - Napredak 1:0 (1:0)
      (Pavlović 27)

      OFK Beograd - Radnički Niš 0:0

      Radnički 1923 - Mladost Lučani 2:3 (1:1)
      (Kovačević 33pen, Jović 90+5 - Frajdej 20pen, Jovanović 67, Živadinović 85)

      Borac - Novi Pazar 1:0 (0:0)
      (Živković 5

      Partizan - Spartak Subotica 1:0 (0:0)
      (Ninković 90)

      Rad - Jagodina 1:0 (1:0)
      (Mladenović 27)

      Čukarički - Crvena zvezda 2:0 (1:0)
      (Stojiljković 45+2, Matić 62)
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)