VojvodinaCafe - "Srednjovekovni festival Arača" 16. i 17. maja
 • Srednjovekovni festival Arača 16. i 17. maja

  Turistička organizacija opštine Novi Bečej priprema se za održavanje manifestacije pod nazivom "Srednjovekovni festival Arača" 16. i 17. maja. Plan je da vitezovi u oklopima i u pratnji princeza ožive i ove godine srednjovekovne veštine i zanate na Tiskom keju u Novom Bečeju, ali i na Arači - ostacima benediktanskog manastira iz 13. veka, koji se nalazi 12 kilometara severno od Novog Bečeja, prenosi Radio Televizija Vojvodine.  Srednjovekovni festival Arača koji organizuje Turistička organizacija opštine Novi Bečej konačno dobija pažnju koju zaslužuje i veći broj posetilaca, smatra Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije ove opštine.

  "Tokom Srednjovekovnog festivala Arača u Novom Bečeju će se privremeno nastaniti stotinak vitezova, koji su članovi društva za zaštitu starih običaja i kulture. Oni će u viteškoj nošnji ceo dan na Tiskom keju dočekivati turiste, koji će uz njihov nadzor moći da vežbaju gađanje lukom i strelom, ali i sekirom. Takođe, biće organizovana i demonstracija borbi po uzoru na stara vremena. Ceo događaj će pratiti orkestar srednjovekovne muzike", objasnio je Vasković.

  U ime organizatora on je pozvao sve ljubitelje istorije i dobrog provoda da sredinom maja posete Novi Bečej i uživaju u jednom od prvih novobečejskih vikenda. Srednjovekovni festival Arača jedan je od prvih u nizu popularnih novobečejskih vikenda koji traju tokom cele godine. U srednjovekovnom ambijentu, uz mačevanje i borbu raznim vrstama oružja, uz prikaz ostalih viteških veština, bacanje sekira, lukove i strele i ukusnu hranu tog doba, posetioci će moći da se prebace u bajkovitu atmosferu srednjeg veka.

  Oni koji posete Novi Bečej sredinom maja moći će da učestvuju u maloj školi mačevanja, školi jahanja, radionici viteške opreme ili da se oprobaju u streljaštvu i drugim viteškim veštinama.

  Više o samoj Arači pročitajte ovde.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali