VojvodinaCafe - Pokrajina pomaže navodnjavanje i plastenike
 • Pokrajina pomaže navodnjavanje i plastenike

  Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je tako ugovore o dodeli bespovratnih sredstava iz budžeta Sekretarijata, po konkursima za navodnjavanje i izgradnju bunara, za nabavku konstrukcije i opreme za plasteničku proizvodnju i za protivgradne mreže. "Ovog puta potpisujemo 35 ugovora za plasteničku proizvodnju, 47 ugovora za navodnjavanje i 25 ugovora za protivgradne mreže", izjavio je ovom prilikom Branislav Bogaroški.  Resorni sekretar je dodao da je ove godine veće interesovanje za konkurse Sekretarijata u odnosu na prethodni period.

  "Jer, posle samo dva meseca trajanja konkursa, danas ćemo potpisati više od 100 ugovora u vrednosti od oko 130 miliona dinara. Očekujemo da ćemo pre leta uspeti da plasiramo sva sredstva", rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

  Ove godine je, inače, 985 miliona dinara na godišnjem nivou namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i radi se o direktnim subvencijama

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo tradicionalno učestvuje na jednoj od najvažnijih sajamskih manifestacija u regionu. I ove godine, na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, od 9. do 15. maja, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu biće održano niz manifestacija, stručnih i naučnih skupova, kao i predavanja namenjenih poljoprivrednim proizvođačima.

  U ponedeljak, 11. maja će se održati predavanje "Biosens" instituta o primeni informacionih tehnologija u poljoprivredi, kao i predavanje Prognozno-izveštajne službe o primeni pesticida. U sredu, 13. maja, štand Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu posetiće predstavnici nemačke pokrajine Baden Virtemberg, a u četvrtak, 14. maja, Poljoprivredna savetodavna služba održaće predavanje poljoprivrednim proizvođačima
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali