VojvodinaCafe - Počinje međunarodni festival pozorišta za decu
 • Počinje međunarodni festival pozorišta za decu

  Sutra od 20 časova svečano će na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta biti otvoren 22. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici. Festival će trajati do 22. maja i predstaviće i ove godine u takmičarskom programu najrelevantnije predstave za decu iz celog sveta. Tokom sedam dana Subotica će postati svetski centar umetnosti za decu koja će uživati i u raznovrsnim pratećim programima na ulicama i trgovima Subotice, prenosi RTV.  Biće takođe otvorene tri izložbe, održana lutkarska radionica za decu, promovisana izdanja autora iz zemlje i regiona, prikazan zanimljiv filmski program, održana naučna konferencija...

  U okviru svečane ceremonije selektor i direktor Festivala Slobodan Marković uručiće Nagrade za životno delo "Mali princ" Minji Suboti, našem poznatom kompozitoru za decu, fotografu, autoru i voditelju kultne televizijske emisije 'Muzički tobogan' (ali i mnogih drugih) i Panču Pančevom, poznatom bugarskom književniku i pozorišnom piscu za decu.

  Prisutnima će se obratiti i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, zatim Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, Radoslav Petković, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, kao i Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Republike Srbije za kulturu, dok će Festival svečano otvoriti Minja Subota, dobitnik nagrade "Mali princ".

  Tokom ceremonije otvaranja nastupiće Dečiji crkveni hor "Sveti Toman Melod" iz Subotice (pod dirigentskom palicom Isidore Ane Stokin) i vokalna grupa "Zlatovez" (učenice odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole u Subotici u klasi profesorke Tamare Štricki Seg).
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali