VojvodinaCafe - Ceo Balkan na Fusion bini Exit festivala
    • Ceo Balkan na Fusion bini Exit festivala

      Fusion Stage, omiljena bina balkanskih muzičara na Exit festivalu, od 9. do 12. jula ove godine spojiće prvu ligu regionalne scene sa atraktivnim bendovima iz različitih delova sveta. Najveća bina na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, uz rekordno interesovanje za Exit ove godine, spremna je da svake večeri primi i preko 15.000 posetilaca, za koje će svoje najbolje nastupe da pruže izraelski Lola Marsh i Tiny Fingers, grčki 1000mods, korejski sastav Idiotape, holandski nojzeri Paceshifters itd.



      Supertešku kategoriju najvećih regionalnih imena predvode Hladno pivo, Eyesburn, Zoster, Duško Gojković, Rambo Amadeus, Urban & 4, Artan Lili, Karolina, Kiša metaka, KKN, Kolja i Grobovlasnici, Sharks, Snakes & Planes, Feud, Ničim izazvan, Wolfram, Hihg5, Brkovi i brojni drugi!

      Domaćini stranim bendovima biće plejada najaktuelnijih bendova i muzičara sa ovih prostora, kao što je džez velikan, trubač i nagrađivani kompozitor Duško Gojković, koji na Exit dolazi 11. jula uz Big Bend RTS-a i programom sa albuma „Latin Haze“!

      Tu su i majstori živih nastupa od Vardara do Triglava, Hladno pivo predvođeni Miletom Kekinom, koji nastupaju završne večeri 12. jula u okviru velike balkanske turneje sa novim albumom „Dani zatvorenih vrata“. Još jedan kultni frontmen Damir Urban 9. jula dolazi sa svojom Četvorkom da na Exitu predstavi svoj poslednji album „Mamut“, ali i ceo niz alter-rok himni kao što su „Budi moja voda“ i „Svijet za nas“ iz perioda u kultnoj grupi Laufer, pa do samostalnih „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Mala Truba“, „Žena dijete“ i drugih.

      Jedan od najvažnijih novih bendova i autori najslušanije domaće rok pesme u poslednjih par godina Artan Lili, nastupiće prve večeri na ovogodišnjoj Fusion bini, dok će narednih noći ispred muzeja redom nastupati čuvena hrvatska turbo-pank atrakcija Brkovi, te upečatljivi beogradski crossover-industrijalci Feud predvođeni Ramirezom iz nekadašnje grupe Sunshine u kojoj je pre svirao i Kojot, a koji dolazi sa već svetski traženim rege-metal bendom Eyesburn.

      I svetski megacar Rambo Amadeus pridružiće se superteškoj kategoriji domaćih imena na tvrđavi, a domaćini balkanskim i svetskim muzičarima biće i veoma aktuelni beogradski bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Sharks, Snakes & Planes i Ničim izazvan, te novosadski Wolfram, dok iz Hrvatske dolaze dva trenutno najtraženija regionalna hip-hop sastava Kiša metaka i High 5.

      Jednako atraktivan biće i nastup glumca Nikole Pejakovića u bendu Kolja i Grobovlasnici, te mostarskog Zostera koji na Exit dolaze sa novim albumom „Srce uzavrelo“. Spisak će biti dodatno proširen sa još izvođača u narednom periodu, baš kao što će neki od domaćih i regionalnih bendova biti najavljeni i za prestižni nastup na glavnoj bini Exita!

      Najveće uzbuđenje pred Exit Avanturu počinje uz muzički spektakl decenije i koncert svetske pop ikone Robija Vilijamsa 17. juna na beogradskom Ušću, a svoje nastupe na ovogodišnjoj, ultimativnoj Exit Avanturi, od 9. do 18. jula, za jedno od najjačih programskih izdanja ikad, dosad su potvrdili Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)