VojvodinaCafe - Gradi se poligon za bob na aerodromu “Ečka”
 • Gradi se poligon za bob na aerodromu “Ečka”

  Aerodrom „Ečka“ kod Zrenjanina ustupiće deo svog prostora za izgradnju trenažnog bob poligona, dogovorili su juče direktor Aerodroma “Ečka” Marinel Gilezan i predsednik Bob saveza Srbije Boris Stojnić Rađenović. Dve strane potpisale su i ugovor o saradnji, a po najavi Stojnića Rađenovića, dužina poligona biće između 70 i 80 metara, a širina tri metra.  - Poligon će služiti za vežbe muskulature i tehnike uskakanja takmičara. Koristiće se i za testiranje novih sportista koji žele da se bave ovom sportskom disciplinom – naglasio je predsednik Bob saveza i najavio da će izgradnja poligona, koju će u potpunosti finansirati Bob savez Srbije, početi već za nekoliko dana. Ovo će biti jedini bob poligon u regionu, pošto ga nemaju ni Rumunija, Bugarska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

  Srpski reprezentativac u bobu Vuk Rađenović ocenio je zrenjaninsku investiciju kao veliki korak za sport kojim se bavi, jer su on i njegove kolege do sada bili hendikepirani kada je reč o kvalitetnim treninzima.

  - Nismo imali specifične fizičke pripreme i zbog njih smo morali da putujemo u inostranstvo, jer u Srbiji nije bilo uslova za vežbanje. Sada ćemo konačno imati priliku da uđemo među najjače nacije u bobu – istakao je Rađenović.

  Direktor Aerodroma “Ečka” Marinel Gilezan kaže da će dolaskom članova bob reprezentacije Srbije biti obogaćene aktivnosti na ovom aerodromu, jednom od najaktivnijih u zemlji, na kome se godišnje ostvari i do 5.000 sati naleta avionom i gde je aktivno nekoliko vazduhoplovnih škola.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Sunny
   Sunny -
   Koliko sam razumeo, to je trenazna staza, a ne takmicarska.


   Evo slike jedne takve staze.


  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali