VojvodinaCafe - Plesna manifestacija "Balkan session" u Futogu
 • Plesna manifestacija "Balkan session" u Futogu

  Kulturno informativni centar Mladost Futog u subotu 6. juna organizuje plesnu manifestaciju "Balkan session" koja će okupiti ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe. Cilj programa je stvaranje uslova za promociju mladih plesnih talenata i autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. U okviru manifestacije, u KIC Mladost u Futogu biće održan plesni seminar, u periodu od 15 do 20 časova, i završni koncert - plesni spektakl "Memorijal Miroslav Batak Mićko", koji je zakazan za 20 časova.  Predavači na plesnom seminaru biće Edvard Rađenović, Novi Sad, Miroslav Balog, Novi Sad i Miša Cvetković, Beograd. Učešće na radionicama je besplatno, a program je koncipiran tako da i osobe bez posebnog plesnog iskustva mogu uživati u predavanjima.

  Na memorijalnom koncertu publici će se predstaviti najnagrađivaniji plesni studiji iz Novog Sada, zemlje i regiona - državni, evropski i svetski prvaci u svojim plesnim kategorijama. Predstaviće se različite plesne discipline i stilovi - džez-balet, disco-dance, standardni i latino plesovi, hip-hop, orijentalni plesovi i break dance.

  U subotu će nastupiti: Studio Impuls, Play, Groov, Wizzard, Ultra dance, Axiss, Sky steps, Neo dance, Oriental studio, Groovin Skull & Lobanje i domaćin Plesni studio MBM.

  Ulaznice za koncert staju 200 dinara i prodaju se na blagajni KIC Mladost Futog, radnim danima od 9 do 19 časova.

  „Balkan session“ je projekat čija je vizija da postane savremeni vid međunarodnog povezivanja lјudi kroz umetničko stvaralaštvo - ples i muziku. Savremeno umetničko stvaralaštvo omogućava mladima najpre da se afirmišu na njima najbliži način, da i sami postanu promoteri kreativnog izražavanja.

  Program je zamišlјen i kreiran kao alat za podizanje kvaliteta plesne kulture grada Novog Sada.

  Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

  Za dodatne informacije dostupan je broj teleofna 063 84 83 165, kao i broj KIC Mladost Futog 021 89 5598.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali