VojvodinaCafe - Kulturno-umetnička dešavanja u Somboru ovog leta
 • Kulturno-umetnička dešavanja u Somboru ovog leta

  Leto u Somboru ove godine biće izuzetno zabavno i bogato događanjima za sve ukuse od sportskih,kulturnih, pa do gastronomskih i zabavnih. Već u nedelju na somborskom hipodromu od 15 časova održaće se Trkački dan sa devet jednoprežnih i jednom kvalifikacionom kasačkom trkom, kao i trkom grla francuskog uzgoja pod nazivom „Tour de France 2015”. Najzanimljivija trka dana biće popularna „brza partija“ u kojoj će učestvovati najbolji kasači u državi, prenosi Dnevnik.  Ljubitelje pozorišta od 14. do 20. juna očekuje pozorišni maraton „Teatar na filmu, film u teatru“. U Narodnom pozorištu u Somboru gostovaće pozorišta iz naše zemlje, ali i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, biće i izložbi, koncerata...

  - Dvadeset treći pozorišni maraton potvrđuje da je Sombor jedan od regionalnih kulturnih centara - kaže član Gradskog veća grada Sombora za kulturu Nemanja Sarač. - Kao jedinstveni praznik kreativnosti maraton i nakon više od dve decenije postojanja nastavlja da se programski razvija i privlači pažnju publike i kulturnih radnika. Siguran sam da će i ove godine opravdati visoka očekivanja koja su bazirana na njegovim dosadašnjim sjajnim dostignućima i postaviti standarde za kulturne manifestacije u okruženju.

  Green Town Jazz Fest na programu je u subotu 20. juna, a organizuje ga Kulturni centar „Laza Kostić“.

  Niz kulturnih manifestacija „Somborsko leto 2015“ od 14. do 18. jula organizovaće Turistička organizacija grada Sombora, a tradicionalna manifestacija „Somborski kotlić“, koja na kuvanju 300 kotlića ribljeg paprikaša uz prateći zabavni program okupi i po 5.000 posetilaca, zakazana je za 18. jul.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali