VojvodinaCafe - Mladi Zrenjaninci zainteresovani za volontiranje
 • Mladi Zrenjaninci zainteresovani za volontiranje

  Iako je volontiranje sve prisutnije među mladim Zrenjanicima, oni koji već imaju volontersko iskustvo, smatraju da ih je još uvek nedovoljno. Grupa "Volonteri Zrenjanina", organizovana je pre dve godine, i za sada ih ima 20-ak, a uglavnom su angažovani tokom sportskih i kulturnih manifestacija. Ksenija Diklić iz Aleksandrova, učenica zrenjaninske Srednje medicinske škole, prvo volontersko iskustvo imala je na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju, a od 2013. priključila se "Volonterima Zrenjanina".  "Mnogi na volontiranje gledaju kao na rad za džabe, a ustvari, to je dobra prilika da upoznamo mnogo ljudi i kvalitetno provedemo svoje vreme. Ne koristimo kompjuter, ni telefon, već se družimo", kazala je Ksenija.

  Iste godne volonter je postao i Željko Bugarski, koji sada završava srednju školu. Smatra da u Zrenjaninu još uvek nema dovoljno volontera.

  "Naše obaveze na nakom događaju su različite. Ponekad je potrebna samo najjednostavnija logistička podrška, da nešto donesemo, prenesemo, fotokopiramo, a ponekad radimo i veće poslove kao što su akreditacije, pomoć medijima", objasnio je Željko.

  Grupu Volonteri Zrenjanina čini 20-ak mladih iz grada i okolnih mesta, a uglavnom su angažovani tokom sportskih i kulturnih manifestacija. Organizovali su se 2013. godine.

  "Volontiranjem stiču iskustvo u organizaciji nekog takmičenja, uče jezike, upoznaju ljude. Pri tom, volonteri dobijaju sertifikate koje kasnije mogu da prilože uz CV", istakla je Biljana Tapavički, koordinatorka grupe "Volonteri Zrenjanina".

  Kažu da sarađuju sa Crvenim krstom i Kancelarijom za mlade, a gradski Sportski savez prihvatio ih je kao svoje saradnike. Veliki posao očekuje ih trećeg vikenda juna, kada se ovde održavaju tri značajna takmičenja.

  "Zrenjanin će tada biti verovatno najsportskiji grad u Srbiji. Na stadionu se održava atletsko takmičenje za slepe i slabovide osobe, zatim u Hali sportova "Medison", Međunarodni rvački turnir "Kup malih šampiona", a u Kristalnoj dvorani, Balkanski juniorski džudo šampionat", rekao je Simo Salapura, generalni sekretar Sporskog saveza garad Zrenjanina

  Za ta tri događaja biće potrebno između 35 i 40 volontera, a svi zainteresovani mogu da se prijave.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali