VojvodinaCafe - Potpisani ugovori o donaciji za kupovinu kuća na selu
 • Potpisani ugovori o donaciji za kupovinu kuća na selu

  U zgradi Pokrajinske vlade su potpisani ugovori sa 41 porodicom koje su dobile do milion dinara za kupovinu kuća u vojvođanskim selima. Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin najavio je za 15 dana novi konkurs za novih 40 bračnih parova. On je ukazao na netačnost tvrdnji da niko ne želi da živi na selu, te da mladi ljudi ne prepoznaju kvalitet života na selu, prenosi novosadski radio 021.  "Vaša 41 porodica, i još 310 koje su učestvovale na ovom konkursu, jesu heroji ovog vremena. To je 350 porodica koje su dokazale da postoje perspektive, da nije sve sumorno i da vojvođansko selo ne mora zamreti. Vi ste neko ko je probudio nadu", kazao je Vasin.

  Konkurs ima za cilj dolazak i ostanak mladih na selu i oživljavanje seoskih sredina u Vojvodini. Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić svečano je uručio ugovore o donaciji i pozvao sve mlade porodice, koje žele da žive na selu, da se uključe i konkurišu na narednim konkursima.

  "Videli smo kakvi su alarmantni podaci kada su stigli rezultati poslednjeg popisa stanovništva. Videli smo da izumire i smanjuje se i naša Srbija i naša Vojvodina, a i naša sela. Svake godine gubimo više od 10.000 stanovnika na teritoriji Pokrajine, dakle gubimo jednu celu opštinu Čoka. I ako se nastavi takav trend da nemamo decu i da mladi odlaze u inostranstvo, mi ćemo za 30 godina biti zemlja ogorčenih staraca bez nade, bez budućnosti i bez mladosti", rekao je Pajtić.

  Prema njegovim rečima, to je i bio osnovni razlog što je Pokrajinska vlada pokrenula ovaj program, jer joj je želja da se sela u kojima je svaka treća kuća prazna, ponovo popune. Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački izdvojila je jedan važan cilj koji je takođe ostvaren iz perspektive rodne politike, a to je ravnopravno učešće parova na ovom konkursu.

  U holu je ujedno organizovana i izložba fotografija kuća koje su kupile ove porodice i koje su ih ponele sa sobom kao uspomenu na današnju svečanost.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od zemunac
   zemunac -
   kako da konkurisem,i dali ima veze sto sam ja iz Zemuna,ili moram biti sa teritorije Vojvodine,imam dvoje dece i zivot u gradu je postao nepodnosljiv...
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali