VojvodinaCafe - Novi Štadlerov voz na pruzi Novi Sad - Beograd
    • Novi Štadlerov voz na pruzi Novi Sad - Beograd

      Prvi novi Štadlerov voz, koji su srpske železnice kupile od švajcarske kompanije, sutra će biti uključen u putnički saobraćaj na liniji Beograd - Novi Sad. Železnice Srbije će tim povodom predstaviti novi elektromotorni voz, kojim će do Novog Sada putovati generalni direktor Železnica Miroslav Stojčić. Voz će krenuti sutra iz Glavne železničke stanice Beograd u 12 sati za Novi Sad i po redu vožnje stiže u železničku stanicu Novi Sad u 13.33 sati.



      Novom elektromotornom garniturom putovaće i redovni putnici na relaciji Beograd – Novi Sad.

      Osim garniture koja će biti uključena u redovan saobraćaj, na prvom levom koloseku železničke stanice Beograd biće postavljena još jedna nova garnitura koju će posetioci moći da obiđu.

      Železnice Srbije su potpisale ugovor sa švajcarskim Štadlerom za isporuku 21 elektromotornog voza marta 2013, a vrednost ugovora je 99 miliona evra i realizuje se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

      Do sada je srpskim železnicama isporučeno 17 "Štadlerovih vozova" i oni će se sukcesivno uključivati u redovan putnički železnički saobraćaj širom Srbije, navedeno je u saopštenju.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)