VojvodinaCafe - “Pile fest - u srcu Banata” od 3. do 5. jula u Žitištu
 • “Pile fest - u srcu Banata” od 3. do 5. jula u Žitištu

  Manifestacija “Pile fest - u srcu Banata” biće održana od 3. do 5. jula u Žitištu, najavio je predsednik te opštine Mitar Vučurević. Manifestacija koja je ranijih godina bila poznata pod imenom “Čiken fest”, biće održavana i ubuduće, ali od ovog leta pod nazivom „Pile fest“. Opština Žitište ima višedecenijsku tradiciju u živinarstvu i preradi pilećeg mesa, počev od “Živinoprodukta”, preko “Agroživa”, pa sve do “Mibrasa” koji je preuzeo pogone žitištanske kompanije i u njih uložio značajna sredstva.



  Tokom “Pile festa” biće organizovan i skup privrednika, kako bi se razgovaralo o potencijalnim investicijama.

  U zabavnom delu, svake večeri biće održavani koncerti, a nastupiće Bilja Krstić, Aco Pejović, “Leksington bend” i drugi izvođači.

  Biće organizovan i sportski, dečiji i kulturno–umetnički program, zatim prezentacija borilačkih veština, vožnje fijakerom, promocije pivara, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, izložba automobila, plovidbe brodićem i žurke na brodu, fudbal na pesku, kao i spravljanje džinovske kajgane od 1.009 jaja, najavila je direktorka Turističke organizacije opštine Žitište Maja Glušac.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali