VojvodinaCafe - Počeo "Tamburica fest 2015" u Novom Sadu
 • Počeo "Tamburica fest 2015" u Novom Sadu

  Svetski tamburaški festival "Tamburica fest", koji će ove godine biti održan osmi put, počeo je danas u Novom Sadu i trajaće do subote 27. juna. Karavan fijakera sa tamburašima, koji će u 17 sati ispred Hotela Novi Sad krenuo u vožnju gradskim ulicama do centralnog gradskog trga - Trga slobode, označio je početak ovogodišnjeg druženja najboljih "tamburaških bandi" na svetu.  U takmičarskoj konkurenciji na osmom "Tamburica festu" nastupiće 11 tamburaških orkestara iz sedam država (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Austrija i Bosna i Hercegovina, odnosno Republika Srpska), a kao gosti u revijalnom delu programa najavljeni su Zvonko Bogdan, Željko Bebek i Željko Samardžić.

  Kao posebnu atrakciju festivala organizatori najavljuju nastup Ansambla mladih virtuoza orkestra narodnih instrumenata Rusije "N. P. Osipov" i članova Moskovske filharmonije sa vokalnom solistkinjom Dašom Kubcovom, koji je na programu u subotu uveče.

  U okviru "Tamburica festa" danas će biti održan i Drugi kongres svetske tamburaške asocijacije u okviru koga će biti upriličen i naučni skup iz oblasti etnomuzikologije sa internacionalnim učešćem.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali