VojvodinaCafe - Sanacija kotlarnice Doma zdravlja u Vršscu
 • Sanacija kotlarnice Doma zdravlja u Vršcu

  Vršački Dom zdravlja i Opšta bolnica ovu zimu bi konačno trebalo da dočekaju spremni, kada je o grejanju reč. Zajednička kotlarnica, koja još od 2008. važi za tempiranu bombu zbog katastrofalnog stanja, sada će biti sanirana, jer je pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja već odobrila šest miliona dinara Domu zdravlja za te namene, a očekuje se da će i Opšta bolnica uskoro dobiti dodatnih 18 miliona, kako bi ovaj problem bio trajno rešen.  Nataša Maljković Čonić, članica Opštinskog veća za zdravstvo, objašnjava da je kotlarnica dosad grejala obe zdravstvene ustanove, ali da će ubuduće ona biti podeljena na dve celine, s obzirom na to da ove zdravstvene ustanove već osam godina posluju zasebno - DZ pod ingerencijom opštine, a Opšta bolnica u nadležnosti je Pokrajine.

  - Kotlarnica je godinama bila naš gorući problem. Iako smo imali gotov projekat za njenu sanaciju, vredan 60 miliona dinara, nadležni nam nisu izlazili u susret. Zato smo sada napravili dva posebna projekta, koja zajedno koštaju 24 miliona dinara, pa ćemo ovo pitanje konačno rešiti - kaže Nataša Maljković Čonić.

  Ona je istakla da je opština Vršac od Pokrajine pre mesec dana dobila i 13,5 miliona dinara za kupovinu neophodne opreme i sanaciju infektivnog odeljenja Opšte bolnice, koje je stradalo u lanjskim poplavama.

  - Ako nam budu odobrena i ova sredstva od 18 miliona za bolničku kotlarnicu, to znači da ćemo ukupno od Pokrajine samo u ovoj godini dobiti više od 35 miliona dinara za zdravstvo, što nismo dobili u poslednje dve decenije - istakla je Maljković Čonić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali