VojvodinaCafe - 4. sajam omladinskog turizma i zagrevanje za Exit
    • 4. Sajam omladinskog turizma i zagrevanje za Exit

      Četvrti regionalni Sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2015. biće održan neposredno pred festival Exit, 7. i 8. jula. OPENS Youth Fair 2015. će na Trgu slobode i u Katoličkoj porti dočekati veliki broj mladih iz celog sveta. Spektakularno open air izvođenje Karmina Burane Karla Orfa i nastup najpopularnije regionalne grupe S.A.R.S. biće najbolja priprema za Exit avanturu.



      OPENS YOUTH FAIR 2015. će i ove godine na Trgu slobode imati sajamski – izložbeni deo, gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), kao i panel diskusiju ,,Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije“ koja će se održati u SKC „Fabrika“ drugog dana trajanja OPENS YOUTH FAIR-A 2015.

      Svečano otvaranje OPENS YOUTH FAIR-A 2015. će se održati u Svečanoj Sali Gradske kuće i na kojem će se pristunima obratiti Dušan Kovačević, direktor Exit tima i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada. Ceremonijalni deo ulepšaće modna revija ,,San letnje noći“ mlade i perspektivne kreatorke Nataše LutkArt.

      Zajedničkim predstavljanjem sa Art eco marketom u Katoličkoj porti, posetioci će, pored fantastičnih destinacija i festivala, moći da uživaju i u nastupu muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, filmova, ali proizvodima koji su nastali iz radionica mladih umetnika i dizajnera.

      Kako se putovanje ne može zamisliti bez muzike, OPENS YOUTH FAIR 2015. sprema najmoćnije izdanje muzičkog programa - GET EXITed. Publika će prvi put pod otvorenim nebom moći da uživa u kantati KARMINA BURANA Karla Orfa u izvođenju Orkestra, Hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, u aranžmanu sa izdavačkom kućom Schott Music iz Majnca u Nemačkoj. Jedno od najpoznatijih muzičkih dela svih vremena, veličanstvena i moćna KARMINA BURANA odjekivaće sa Trga slobode 7. jula u 21 čas, čime će zvanično početi najuzbudljiviji deo OPENS YOUTH FAIR-A 2015.

      Zvezde drugog dana 8. jula, na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u je jedna od naših najpoznatijih i najuspešnijih grupa S.A.R.S, čiji hitovi vladaju radijskim stanicama, ali i privatnim zabavama.

      Velikoj energiji OPENS YOUTH FAIR-A 2015. doprinosi muzički deo programa sajma pod nazivom GET EXITed, koji od Trga Slobode i Katoličke porte pravi podijum za ples.
      Pored Simfonijskog orkestra SNP-a i grupe S.A.R.S, na Trgu na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u nastupiće i: TAKE A WALK Nisville promo bend, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Almazian Symphony, Filip Bulatović Funk Edition i Perpetuum Mobile band.
      Katolička porta će i ove godine biti mesto za prepuštanje rege zvuku i za latino plesne korake. Na Regge/Latino – Positive Vibrations Stage-u atmosferu će zagrejati WENTI WADADA (Jamaica), IRIE REVOLUTIONS SOUND, MAK FLOSS (UK), CHAJ NELLE (UK), PUSHTA G, HERBAL QUEEN, SUPERSTAR SELECTAH i LITTLE SHUJA.

      Inspirisani velikom energijom mladih ljudi, koje Novi Sad zahvaljujući ovakvim manifestacijama uspešno okuplja, na prošlom YOUTH FAIRU-u rodila se ideja da Novi Sad bude grad gde će svaki dan biti posvećen mladima! Zato je EXIT fondacija uz podršku 115 omladinskih i studentskih organizacija, Lokalnog odbora, a u saradnji sa Gradom Novim Sadom, odlučila da aplicira za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu (OPENS201 i velikim trudom i predstavljanjem naših mogućnosti, Novi Sad je ušao najuži krug za tu prestižnu titulu. Upravo zato je ovogodišnji događaj nosi naziv OPENS YOUTH FAIR 2015 .

      Youth Fair već četvrtu godinu zaredom organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada i Exit fondacija u saradnji sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Exit fondacijom i Studenstsko kulturnim centrom uz podršku Grada Novog Sada.

      Detaljnije informacije o OPENS YOUTH FAIR-U 2015. i progam možete naći na sajtu: www.youth-fair.com.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)