VojvodinaCafe - Novosadski "Dino park" će biti pored Spensa
 • Novosadski "Dino park" će biti pored Spensa

  Nakon ankete koju je u prethodna 24 sata "Gradsko zelenilo" sprovelo među Novosađanima, o tome gde žele da bude postavljen Dino park, kao najprikladnija izabrana je lokacija pored Spensa, preneo je novosadski radio 021. Kako za 021.rs kaže direktor ovog javnog preduzeća Aleksandar Bogdanović, radnici "Zelenila" su u prethodna 24 sata na više lokacija u gradu razgovarali sa Novosađanima da bi čuli koje je mesto po njima primereno za Dino park.  Takođe, bilo je razgovora i sa političkim strankama i nevladinim organizacijama, kao što su Zelena stranka i Udruženje građana "Novi Sad si ti".

  "Došli smo do zaključka da lokacija Dino parka bude prostor koji je trenutno zarastao u korov, a to je deo između bazena Sportskog i poslovnog centra Vojvodina i Bulevara cara Lazara. Sa tom idejom ćemo danas izaći u javnost i obaviti potrebne razgovore sa gradonačelnikom", rekao je Bogdanović za 021.

  Radi se o gradskom zemljištu, koje je neiskorišćeno i zaraslo u korov, a koje je dovoljne veličine da se tu mogu postaviti replike dinosaurusa. Pritom, ovaj prostor zadovoljava sva tri uslova koje je gradonačelnik Miloš Vučević naveo kao neophodne za lokaciju Dino parka - da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni i da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

  Direktor "Zelenila" navodi da su na ovaj način izašli u susret primedbama Novosađana, koji su smatrali da Železnički park nije pogodna lokacija, ali i svim onim anketiranim Novosađanima koji bi na mestu sadašnje zarasle poljane voleli da vide prvi novosadski Dino park.

  U "Zelenilu" navode da će ispuniti obećanje da će Dino park biti otvoren do 1. septembra, a u samom uređenju prostora pomoći će i volonteri nevladine organizacije "Novi Sad si ti".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali