VojvodinaCafe - "Somborsko leto 2015" od 14. do 19. jula
 • "Somborsko leto 2015" od 14. do 19. jula

  Turistička organizacija grada Sombora, već tradicionalno organizuje petodnevnu manifestaciju „Somborsko leto", ove godine od 14. do 19. jula. U ovom periodu, svakodnevno će, na Trgu Svetog Đorđa, biti organizovan raznovrstan program – od 18 do 20:30 časova program za najmlađe sugrađane, a u nastavku večeri, od 21 sat, publiku očekuje zanimljiv muzički program, prenosi Radio televizija Vojvodine.  U utorak, 14. jula nastupa Gradski narodni orkestar Spomenar i Ćuta Bend, a narednih večeri publiku će zabavljati Marko Mandić, Zoran Stanić Zoja (Prvi glas Srbije), tamburaški sastav Ravnica, te u subotu bend Spider i tamburaški sastav Đuvegije.

  U okviru „Somborskog leta" , 17. i 18. jula, u ulici Kralja Petra Prvog, biće upriličena prodajno – izložbena manifestacija „Ulica starih zanata". Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina , čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po sedmi put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

  Kraj petodnevne manifestacije, „začiniće" 18. jula, na „ćelavom trgu", 19. „Somborski kotlić". Kao i prethodnih godina, okupiće ljubitelje dobrog zalogaja i zabave, ali i sve one koji žele da njihovo kuvarsko umeće, kada je u pitanju riblji paprikaš, bude ocenjeno.

  I ove godine TOG Sombor je, u saradnji sa brojnim sponzorima, pripremio vredne nagrade, ne samo za takmičare u kuvanju ribljeg paprikaša, već i za najlepše uređen sto, kao i za najveselije društvo. Učesnike Somborskog kotlića zabavljaće Željko Vasić, grupa Apsolutno romantično i tamburaški sastav Đuvegije.

  Organizator „Somborskog leta" je TOG Sombor, a pokrovitelj manifestacije je Grad Sombor.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali