VojvodinaCafe - Kraj redovima ispred MUP-a?
 • Kraj redovima ispred MUP-a?

  Danonoćnim čekanjem i dugim redovima ispred policijskih ispostava konačno je došao kraj jer od juče građani Novog Sada (i Beograda) termine za izdavanje ličnih dokumenata mogu da zakažu elektronskim putem.  Opcija na portalu eUprava, koja pruža mogućnost elektronskog zakazivanja termina za lične karte i pasoša putem Internet mreže, proradio je juče u 12 časova, a u prvih sat vremena termin je zakazalo 65 građana, od kojih najviše Novosađana.

  Kada je vest preksinoć objavljena, nije bilo precizirano da je sistem zvanično trebao da proradi juče u podne, zbog čega brojni Novosađani juče ujutro nisu uspeli da zakažu termine.

  S druge strane, neki Novosađani i dalje čekaju celu noć ispred policijske ispostave, jer - nemaju internet.


  Komentara 3 Komentara
  1. Avatar od Bacvanka
   Bacvanka -
   Ja se lepo registrovala, sve popunila po peesu, kad ono sve zauzeto, nema slobodnih termina
  1. Avatar od Mish
   Mish -
   Ha, ne radujte se. Za podizanje dokumenata nisu osmislili on-line opciju zakazivanja. Tek pola muke ste se oslobodili.
  1. Avatar od silvia
   silvia -
   Proveo više od 40 sati u redu čekajući broj za dokumenta Nada Novosađana da će se mukotrpno stajanje u redovima za predaju dokumenata za ličnu kartu i pasoš završiti uvođenjem internet zakazivanje, trajala je nepunih desetak dana, jer slobodnih termina više nema. Čekanje u redovima se nastavilo, a pojedini sugrađani u redu su, zbog gužve i loše organizacije rada Policijske uprave, u redu proveli cela dva dana i dve noći. ČEKANJE - Čenejac M. V. u Novi Sad je došao prošlog četvrtka u 3 ujutro, a ispred šalter-sale ostao je sve do petka uveče. - Stigao sam oko 3 ujutro, a ispred šalter-sale je već bilo desetak ljudi. Nešto posle 6 sati, kada je dežurni policajac počeo da deli brojeve, bio sam 19. u redu - priča M. V. napominjući da je bio spreman na čekanje, s nadom da će mu se na kraju dana i isplatiti. Međutim, prevario se. - Bez obzira na to što sam bio među prvih dvadeset, u četvrtak do 19 sati ipak nisam stigao na red. Pošto sam iz Čeneja i nemam internet kod kuće, shvatio sam da nema svrhe da se vraćam kako bih nakon par sati ponovo došao u Novi Sad. Odlučio sam da ostanem još jednu noć - kaže M. V. koji je i naredno veče ostao ispred šalter-sale na Bulevaru oslobođenja. S obzirom na to da je ostao, uspeo je da uđe u prvih deset, tako da je na kraju predao zahtev za lična dokumenta, ali tek u petak posle podne! M. V. drugačije ne bi prošao i da ima mogućnost da zakaže termin preko interneta, jer su svi slobodni termini odavno popunjeni. Osim što na portalu eUprava, preko kojeg se podnose zahtevi za izradu ličnih dokumenata, ne postoji opcija zakazivanja za podizanje, na šta su se odmah požalili građani, veliki broj Novosađana nije uspeo ni da dobije termin za podnošenje zahteva. Prema rečima portparolke Policijske uprave Novi Sad Mileve Tomić, sistem internet zakazivanja se automatski zaključa kada se popune termini za narednih 14 dana. - Termin za predaju dokumentacije mogu da se zakažu svakog radnog dana od 7.20 do 21 sat, 14 dana unapred preko portala /www.euprava.gov.rs Zakazivanje je potpuno besplatno, a moguće je zakazati pojedinačne ili grupne termine za najviše pet osoba - kaže Tomićeva.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali