VojvodinaCafe - "Košnica prijateljstva" u Begečkoj jami
 • "Košnica prijateljstva" u Begečkoj jami

  Udruženje građana Košnica i ove godine, već jedanaesti put, organizuje dečji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva 11" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja kao i za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine na kampu će boraviti mališani iz Dečjeg sela iz Sremske Kamenice i Kraljeva, deca bez roditelja iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i sa Kosova, kao i drugari koji nam ponovo dolaze iz programa Jačanje porodice i podrška porodici u krizi.  Sigurne dečje kuće i Svratišta. U kampu će uživati 80 mališana. Volonteri koji će izgraditi kamp na Begečku jamu dolaze 14. jula, dok će deca u kampu biti od 19. do 26. jula. U realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa "Košnica prijateljstva 11" će učestvovati 40 volontera iz čitave Evrope, kao i stručni tim psihologa i pedagoga, ali i profesionalnih animatora.

  U sklopu kampa ove godine za decu organizujemo sportske aktivnosti (plivanje, košarka, fudbal, odbojka na pesku) i kreativno-ekološke radionice, kao i radionice nenasilne komunikacije. Za vreme trajanja kampa na Begečkoj jami će biti održan i pozorišni festival 24. i 25. jula. Učesnicima kampa će se predstaviti profesionalna i dečja pozorišta, ali će i kamperi učestvovati na ovom festivalu. Oni će u okviru radionica pripremiti lutkarsku predstavu, pozorište senki i plesnu tačku, a predstaviće i rad ritmičke sekcije. Ovom prilikom vas pozivamo da posetite naš pozorišni festival i 25. jula u 19 časova vidite šta smo sve zajedno naučili u kampu "Košnica prijateljstva".

  Maturanti srednje kuvarske škole iz Novog Sada boraviće sa mališanima na Begečkoj jami i za njih pripremati hranu, ali će ih i učiti kulinarskim veštinama. U ovoj akciji učestvovaće i Kuvarica Lalica koja će mališane učiti da kuvaju.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali